Znížená cena! Ovsené vločky

Ovsené vločky

Nový produkt

Ovsené vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.

Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené vločky ďaleko prevyšujú pšenicu.

Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovse je väčší ako v iných obilninách.

Viac detailov

Dostupné

1,64 €

-13%

Pred 1,88 €

1,64 € za kilogram

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Ovos je ďalšou z potravín, vhodných pre ľudí s potravinovou intoleranciou na pšenicu.
Niektoré štúdie poukazujú na fakt, že aj ľudia alergickí na glutén môžu tolerovať malé množstvá ovsa, či výrobkov z neho vyrobených.

Je to kvôli tomu, že ovos samotný neobsahuje glutén.
Obsahuje však proteíny, ktoré sú gluténu podobné, takže schopnosť tolerovať ovos pri celiakii MUSÍ byť posudzovaná individuálne.

Nutnou podmienkou ďalej je, že ovos musí byť čistý a finálny výrobok nesmie byť pri výrobnom procese kontaminovaný gluténom z iných obilnín.
To je mnohokrát len veľmi ťažko dosiahnuteľné.

Ovos je tvrdá obilnina bohatá na živiny a vlákninu. Dokáže prežiť aj v náročných podmienkach.
Je dostupný v rôznych formách počas celého roka a jeho používaním zvyšujeme nutričnú hodnotu mnohých jedál.

Ovsené vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, medď, mangán a horčík.
Ovsené vločky obsahujú rozpustnú a nerozpustnú vlakninu, s oveľa vyšším obsahom ako v iných obilninách.

Ovos prospieva nášmu telu viacerými spôsobmi.

  • Rozpustná vláknina – betaglukán, ktorá sa nachádza hlavne v obale jadra, pomáha znižovať hladinu “zlého” LDL cholesterolu, čím napomáha k znižovaniu pravdepodobnosti srdcovo-cievnych chorôb.
  • Nízký glykemický index ovsa pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.
  • Nerozpustná vláknina napomáha aj dobrému tráveniu, črevnej peristaltike a prirodzenému čisteniu čriev.
  • Ovos, ako aj mnoho iných rastlín obsahuje tzv fytochemikálie, ktoré majú antioxidačné účinky a pomáhajú predchádzať rôznym chorobám.
  • Konzumáciou ovsa môže pomôcť aj pri znižovaní, alebo udržaní si váhy.
    Vláknina v ňom obsiahnutá je schopná absorbovať vodu. Gelová hmota, ktorá vznikne spomalí trávenie a tak predĺži pocit plnosti po najedení.


Ovsené vločky pridané do cesta, môžu ozvláštniť chuť chleba, pečiva, alebo koláčov. Pomocou ovsených vločiek zahustíme omáčku.

Ovsené vločky použíjeme aj ako plnivo do pomazánok, nátierok a pri príprave rôznych príloh.
Môžeme ovsené vločky pridať do plniek, ktorými plníme mäso a zeleninu.

Keď spomenieme raňajky, kto z nás by nepoznal ovsenú kašu, či musli? Ovos môžeme konzumovať aj surový, či len zaparený horúcou vodou.

Dlhým varením znižujeme nutričnú hodnotu ovsených vločiek a zároveň zvyšujeme ich glykemický index, takže by sa mali tepelne upravovať len tak dlho ako je nevyhnutné.

Zloženie: ovos
Alergén: Glutén

Krajina pôvodu Slovensko

zdroj jedloakopriatel.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Ovsené vločky

Ovsené vločky

Ovsené vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.

Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené vločky ďaleko prevyšujú pšenicu.

Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovse je väčší ako v iných obilninách.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: