Vlašské orechy lúskané, vlašský orech lúskaný, vlašské orechy lúpané


Vlašské orechy lúskané

Nový produkt

Vlašské orechy sú bohatým zdrojom energie, obsahujú veľa vlákniny a vitamínu E, podporujú znižovanie cholesterolu.

Vďaka B vitamínom je vlašský orech dobrou potravou pre mozog a nervy.

Pri pravidelnej konzumácii niekoľkých vlašských orechov 6x týždenne klesá riziko infarktu myokardu až o 50%.

Viac detailov

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 14 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 14 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,42 €.


  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Vlašské orechy sú dobrým zdrojom vitamínu B1, B2, B3 (niacínu), B6, E a sú bohaté na fosfor, draslík a horčík.
Zo stopových prvkov vlašské orechy obsahujú zinok – viac ako ryby alebo mäso, ďalej železo, selén, meď a mangán.

Vitamín B1 alebo tiamín je potrebný na fungovanie srdca a na rovnováhu nervovej sústavy.
Vitamín B6 (pyridoxín) sa stará o správne fungovanie mozgu a tvorbu červených krviniek.

Vitamín E, ktorý vlašské orechy obsahujú, spomaľuje starnutie buniek, odstraňuje únavu, znižuje krvný tlak, riziko vzniku infarktu a mozgovej porážky.

Zinok je dôležitý pre imunitný systém a hojenie rán.
Vysoký obsah medi vo vlašských orechoch je dôležitý pre vstrebávanie železa v črevách a pri prevencii chudokrvnosti.

Ďalším dôležitým stopovým prvkom vo vlašských orechoch je mangán, ktorý podporuje plodnosť u oboch pohlaví.

Obsah tukov vlašského orecha, ktorých je až 70% tvoria zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny (napr. alfa-linolenová kyselina), ktoré pôsobia hlavne proti kardiovaskulárnym ochoreniam.

Okrem toho aminokyselina L-arginín podporuje spaľovanie telesného tuku, urýchľuje hojenie rôznych rán a má priaznivý vplyv aj na mužskú potenciu.

Odborníci odporúčajú zjesť denne aspoň päť vlašských orechov.
Ľudia so zvýšeným cholesterolom by ich mali zjesť aspoň desať.

Vlašský orech obsahuje 40-60% tukov, z ktorých je množstvo zdravých omega-3 mastných kyselín.

Vlašské orechy skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste, pretože majú sklon rýchlo plesnivieť.

100g vlašských orechov obsahuje: 13.71g sacharidov, 15.23g bielkovín a 6.7g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 441mg
Fosfor - 346mg
Horčík - 158mg
Mangán - 3.414mg
Sodík - 2mg
Vápnik - 98mg
Zinok - 3.09mg
Železo - 2.91mg
   Vitamíny:
Betakarotén - 12µg
Vitamín A - 1µg
Vitamín B1 - 0.341mg
Vitamín B2 - 0.15mg
Vitamín B3 - 1.125mg
Vitamín B5 - 0.57mg
Vitamín B6 - 0.537mg
Vitamín B9 - 98mg
Vitamín C - 1.3mg
Vitamín E - 0.7mg
Vitamín K - 2.7µg


Krajina pôvodu Poľsko

Chutný recept - Nátierka s vlašskými orechmi

Potrebujeme:
1 dozreté avokádo, 2PL lahôdkového sušeného droždia, soľ, hrsť vlašských orechov

Postup:
Dozreté avokádo roztlačíme, pridáme lahôdkové droždie, štipku soli a nasekané vlašské orechy.
Všetko dôkladne zmiešame.

Túto nátierku pripravíte za chvíľu a je nielen veľmi chutná, ale aj vizuálne zaujímavá.
Chlebíčky môžete ozdobiť polkou vlašského orecha.

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Vlašské orechy lúskané

Vlašské orechy lúskané

Vlašské orechy sú bohatým zdrojom energie, obsahujú veľa vlákniny a vitamínu E, podporujú znižovanie cholesterolu.

Vďaka B vitamínom je vlašský orech dobrou potravou pre mozog a nervy.

Pri pravidelnej konzumácii niekoľkých vlašských orechov 6x týždenne klesá riziko infarktu myokardu až o 50%.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: