Tekvicové jadrá, tekvicové jadrá lúpané, tekvicové jadrá nepražené


Tekvicové jadrá shine skin (lúpané, nepražené)

Nový produkt

Tekvicové jadrá dodajú telu potrebné polynenasýtené a mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú vynikajúce pre zdravie nervov, mozgu a ciev.

Tekvicové jadrá obsahujú minimálne množstvá možných alergénov.
Nemusíte sa ich preto báť, aj keď alergiami trpíte.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 5 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 5 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,15 €.


5,78 €

5,78 € za kilogram

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Tekvica je ľahko stráviteľná, pri redukčnej a diabetickej diéte ako stvorená.

Jadrá tekvice sa najčastejšie konzumujú lúpané, pražené a solené.
Vďaka zvláštnej, takmer orieškovej chuti sa stali neodmysliteľnou súčasťou polievok a celozrnného pečiva.

Tekvicové jadrá sú oveľa chutnejšie a podstatne zdravšie ako chrumky či čipsy.

Jadrá z tekvice obsahujú stopové prvky, zinok, dôležitý selén, vitamíny, minerály a zdravé oleje.
Napomáhajú látkovej premene a regulujú hladinu cholesterolu.

90–95% tekvice tvorí voda, z toho vyplýva jej nízka energetická hodnota.
100g tekvice obsahuje 55–56kJ z čoho cukry tvoria len 1,7g. Ako bonus v nej nájdete iba 0,2 g tuku.

Dobrá správa je, že spomínaných 100g tekvice pokryje až 29% dennej dávky betakaroténu. V tekvici nechýbajú ani antioxidanty, zdraviu prospešný škrob, pektín, nenasýtené kyseliny.

100g tekvice obsahuje: 6.5g sacharidov, 1g bielkovín a 0.5g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 340mg
Fosfor - 44mg
Horčík - 12mg
Mangán - 0.125mg
Sodík - 1mg
Vápnik - 21mg
Zinok - 0.32mg
Železo - 0.8mg
   Vitamíny:
Vitamín A - 0.426mg
Vitamín B1 - 0.05mg
Vitamín B2 - 0.11mg
Vitamín B3 - 0.6mg
Vitamín B5 - 0.298mg
Vitamín B6 - 0.061mg
Vitamín B9 - 16mg
Vitamín C - 9mg
Vitamín E - 0.4mg
Vitamín K - 1.1µg

Krajina pôvodu Čína

Chutný recept - Tekvica na smotane

Ingrediencie:
400 g tekvicových jadier, 2 lyžice octu, 30 g masla, 30 g cibule, 30 g masla a 30 g múky na zápražku, 2 kocky cukru, soľ, mleté čierne korenie, 1,25 dl náhrady mlieka (sójové, ovsené, atď), čerstvý kôpor

Postup prípravy:
Čerstvú tekvicu olúpeme, rozkrojíme, dužinu s jadrami zoškrabeme a tekvicu pokrájame na malé kocky alebo hrubé rezance.
Potom tekvicu položíme na veľkú misu, pokvapkáme octom a necháme asi pol hodiny stáť.

Na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme cukor a pripravenú tekvicu, všetko osolíme, okoreníme, trocha zalejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka.

Mäkkú tekvicu zahustíme svetlou maslovou zápražkou, pridáme náhradu mlieka, čerstvý kôpor posekaný nadrobno a všetko dobre povaríme.
Podávame so zemiakmi.

zdroj zelovoc.nazdravie.sk

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Tekvicové jadrá shine skin (lúpané, nepražené)

Tekvicové jadrá shine skin (lúpané, nepražené)

Tekvicové jadrá dodajú telu potrebné polynenasýtené a mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú vynikajúce pre zdravie nervov, mozgu a ciev.

Tekvicové jadrá obsahujú minimálne množstvá možných alergénov.
Nemusíte sa ich preto báť, aj keď alergiami trpíte.