Viac informácií
Pestrá fazuľová zmesTak rýchlo, ako sa fazuľa rozšírila z Mexika do všetkých kútov sveta, sa udomácnila i v rôznych receptoch, dokonca i v tých zákuskových...· Fazuľa vďaka svojmu vysokému obsahu kyseliny nukleínovej regeneruje bunky a celkovo má omladzujúce účinky, ktoré potešia hlavne ženy.· Z vitamínov obsahuje veľké množstvo železa, vápnika, draslíka, vitamín C, ale aj skupinu vitamínov B. Vďaka vysokému obsahu vlákniny povzbudzuje črevnú činnosť, upravuje trávenie a viaže niektoré jedovaté látky a zlé tuky. Vláknina navyše zaženie na dlhší čas hlad.· Fazuľa obsahuje i množstvo stopových prvkov ako mangán, ktorý podporuje zdravý rast vlasov, alebo molybdén ovplyvňujúci látkové premenu a pod. · Fazuľa spôsobuje často i nechcené nadúvanie, a to hlavne ľuďom, čo majú nedostatok enzýmov na štiepenie. To spôsobuje, že nestrávené zvyšky cukrov sa stávajú živnou pôdou pre plynotvorné baktérie v spodnej časti čriev, čo môže u citlivejších ľudí vyvolať nadmernú plynatosť, niekedy až hnačky. Tu však platí staré známe pravidlo, že čím častejšie fazuľu jete, tým lepšie si s ňou váš organizmus poradí.· Fazuľa je ideálnou potravinou pri držaní redukčných diét, keďže obsahuje zanedbateľné množstvo tukov a pôsobí odvodňujúco.· Tehotné mamičky konzumovaním fazule zabezpečia pre svoj plod správny a prirodzený vývoj, vďaka obsahu kyseliny listovej.· Fazuľa vám môže znížiť „zlý“ cholesterol a stabilizovať hladinu cukrov v krvi.· Fazuľa obsahuje i sacharidy a bielkoviny, ktoré vie naše telo spracovať dokonca ľahšie ako z mäsa.Výrobok obsahuje glutén.Energetická hodnota 327kcalNutričné hodnoty: Bielkoviny 20 g Sacharidy 54 g Cukry 3 g Tuky 1 g Nasýtené mastné kyseliny 0,25 g Transmastné kyseliny - Mononenasýtené - Polonenasýtené - Cholesterol - Vláknina 11 g Soľ 0,02 g Voda - Vápnik - PHE 994mg