Bôb obyčajný, bôb záhradný


Bôb

Nový produkt

Bôb sa užíva ako prevencia aj počas Parkinsonovej choroby, pomáha pri hypertenzii, v niektorých kultúrach ho považujú za afrodiziakum.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 2 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 2 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,06 €.


0,78 € s DPH

3,12 € za kg

  • 250g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Bôb chuťou mierne pripomína gaštany.

Bielkoviny z vlčieho bôbu ponúkajú zníženie závislosti na živočíšnych produktoch. Vrátane výroby zdravších, no stále chutných klobás.

Bôb má málo aminokyselín, preto ho vhodné kombinovať ho s pšenicou, jačmeňom alebo ryžou (napríklad ako nátierka na chlebe).
Bôb ďalej obsahuje škrob.

Bôb je mimoriadne bohatý na obsah bielkovín, ale aj vápnika, draslíka, železa či iných minerálnych látok.

100g bôbov obsahuje: 58.29g sacharidov, 26.12g bielkovín a 25g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 1062mg
Fosfor - 421mg
Horčík - 192mg
Mangán - 1.626mg
Sodík - 13mg
Vápnik - 103mg
Zinok - 3.14mg
Železo - 6.7mg
   Vitamíny:
Vitamín B1 - 0.555mg
Vitamín B2 - 0.333mg
Vitamín B3 - 2.832mg
Vitamín B6 - 0.366mg
Vitamín B9 - 423mg
Vitamín C - 1.4mg


Bôb je výborný na polievku, prívarky, ale rovnako dobre sa hodí ako príloha k iným jedlám alebo ako pomazánka. Bôb je potrebné pred použitím (po uvarení) olúpať.

Chutný recept - Foul medammas

Potrebujeme:
- 250 g bôb (sušený)
- 3 PL tahini (sézamová pasta)
- 2 ks cesnak
- 8 cm pór (či paradajka - zjemnia chuť)
- 3 PL olej olivový (extra virgin)
- 2 PL citrónová šťava
- 2 ČL korenie biele (mleté alebo)
- 1 - 2 ČL chilli (mleté alebo kúsok čerstvého)
- 1 ČL soľ

Bôb namočíme na 1-3 dni do vody. Potom vodu z bôbu zlejeme a do hrnca napustíme novú.
Mierne ho osolíme a varíme až 1 hodinu, alebo kým úplne nezmäkne (v tlakovom hrnci stačí 1/2 hodina).

následne bôb scedíme (vodu odložíme), necháme ochladnúť a ošúpeme. Ak sa vraj varí pomaly v tlakovom hrnci, šupku má mäkkú a netreba ho lúpať.

K bôbu pridáme ostatné suroviny (podľa vlastnej chuti) a mixujeme ponorným mixérom.
Niekedy sa pridáva aj mletá rímska rasca.
Podľa potreby pridávame vodu z bôbu, tak aby vznikla hrudkovitá (nie jemná) kaša.

Bôb servírujeme rozotretý dookola na tanieri, v cca 2cm hrúbke, poliaty olivovým olejom, (môžeme prizdobiť citrónom) a konzumujeme s pita chlebom (ak máte diétu je chutný aj s ryžovými či inými "polystyrénovými" chlebíkmi) a čerstvo nakrájanou, alebo grilovanou letnou zeleninou (uhorky, paradajky, cukiny, baklažány, aj mladá cibuľka).

Krajina pôvodu Austrália

zdroj www.zelovoc.nazdravie.sk

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Bôb

Bôb

Bôb sa užíva ako prevencia aj počas Parkinsonovej choroby, pomáha pri hypertenzii, v niektorých kultúrach ho považujú za afrodiziakum.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: