Nový produkt
Bôb sa užíva ako prevencia aj počas Parkinsonovej choroby, pomáha pri hypertenzii, v niektorých kultúrach ho považujú za afrodiziakum.
Dostupné
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 2 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 2 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,06 €.
Bôb
Bôb sa užíva ako prevencia aj počas Parkinsonovej choroby, pomáha pri hypertenzii, v niektorých kultúrach ho považujú za afrodiziakum.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Bôb chuťou mierne pripomína gaštany.
Bielkoviny z vlčieho bôbu ponúkajú zníženie závislosti na živočíšnych produktoch. Vrátane výroby zdravších, no stále chutných klobás.
Bôb má málo aminokyselín, preto ho vhodné kombinovať ho s pšenicou, jačmeňom alebo ryžou (napríklad ako nátierka na chlebe).
Bôb ďalej obsahuje škrob.
Bôb je mimoriadne bohatý na obsah bielkovín, ale aj vápnika, draslíka, železa či iných minerálnych látok.
100g bôbov obsahuje: 58.29g sacharidov, 26.12g bielkovín a 25g vlákniny.
Minerály: Draslík - 1062mg Fosfor - 421mg Horčík - 192mg Mangán - 1.626mg Sodík - 13mg Vápnik - 103mg Zinok - 3.14mg Železo - 6.7mg | Vitamíny: Vitamín B1 - 0.555mg Vitamín B2 - 0.333mg Vitamín B3 - 2.832mg Vitamín B6 - 0.366mg Vitamín B9 - 423mg Vitamín C - 1.4mg |
Bôb je výborný na polievku, prívarky, ale rovnako dobre sa hodí ako príloha k iným jedlám alebo ako pomazánka. Bôb je potrebné pred použitím (po uvarení) olúpať.
Chutný recept - Foul medammas
Potrebujeme:
- 250 g bôb (sušený)
- 3 PL tahini (sézamová pasta)
- 2 ks cesnak
- 8 cm pór (či paradajka - zjemnia chuť)
- 3 PL olej olivový (extra virgin)
- 2 PL citrónová šťava
- 2 ČL korenie biele (mleté alebo)
- 1 - 2 ČL chilli (mleté alebo kúsok čerstvého)
- 1 ČL soľ
Bôb namočíme na 1-3 dni do vody. Potom vodu z bôbu zlejeme a do hrnca napustíme novú.
Mierne ho osolíme a varíme až 1 hodinu, alebo kým úplne nezmäkne (v tlakovom hrnci stačí 1/2 hodina).
následne bôb scedíme (vodu odložíme), necháme ochladnúť a ošúpeme. Ak sa vraj varí pomaly v tlakovom hrnci, šupku má mäkkú a netreba ho lúpať.
K bôbu pridáme ostatné suroviny (podľa vlastnej chuti) a mixujeme ponorným mixérom.
Niekedy sa pridáva aj mletá rímska rasca.
Podľa potreby pridávame vodu z bôbu, tak aby vznikla hrudkovitá (nie jemná) kaša.
Bôb servírujeme rozotretý dookola na tanieri, v cca 2cm hrúbke, poliaty olivovým olejom, (môžeme prizdobiť citrónom) a konzumujeme s pita chlebom (ak máte diétu je chutný aj s ryžovými či inými "polystyrénovými" chlebíkmi) a čerstvo nakrájanou, alebo grilovanou letnou zeleninou (uhorky, paradajky, cukiny, baklažány, aj mladá cibuľka).
Krajina pôvodu Austrália
zdroj www.zelovoc.nazdravie.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Sezamové semienka obsahujú polynenasýtené...
Kukurica na okamžitú prípravu pukancov v hrnci...
Konopné semienko je výnimočné najmä tým, že...
Pohánka je vďaka svojmu obsahu dokonca...
Základom bulguru je pšeničné zrno a ide vlastne...
Slnečnicové semienka majú vysoký obsah vitamínu...
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než...
Tekvicové semená sú vhodné pri prevencii...
Ľanové semienka sú zložené zo 42 % tukov a 28 %...
Kešu orechy sú výborné na reumatické ťažkosti,...