Stévia tekutá, prírodné sladidlo


Stévia tekutá - prírodné sladidlo [100ml]

Nový produkt

Stévia obsahuje zlúčeniny ako chlorofyl, xantofyl, oligosacharidy, voľné uhľohydráty, aminokyseliny, saponíny, bielkoviny, vlákninu, éterické oleje, triesloviny, minerály–vápnik, draslík, chróm, kobalt, železo, magnézium, mangán, fosfor, selén, kremík, zinok, vitamín C, vitamín A, riboflavín–vitamín B2, tiamín-vitamín B1, niacín–vitamín B3, tokoferol–vitamín E, bioflavonoidy–vitamín P, vitamín K.

Viac detailov

Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 8 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 8 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,24 €.


8,75 € s DPH

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Stévia je u nás pomerne neznáma, ale hlavne neodskúšaná rastlina.

Jedná sa o prírodné sladidlo, ktoré na rozdiel od aspartámu, sacharínu a podobných umelých sladidiel je čisto prírodného pôvodu.

Nielenže je stévia vhodná pre diabetikov, ale navyše je aj prospešná pri tomto druhu ochorenia. Podporuje funkciu slinivky a tým aj produkciu inzulínu.

Ako náhradu cukru ju môžu užívať dospelí aj deti.

Stéviu užívajú dlhé stáročia pôvodný obyvatelia Brazílie a Paraguaja.
Vysoká spotreba tejto rastliny je aj v Argentíne, Brazílii, Uruguaji, Strednej Amerike, Spojených Štátoch a Kanade, Číne, Južnej Kórei, Japonsku, Thajsku, Izraeli a Veľkej Británii.

Jej lístky sú až 300-krát sladšie ako cukor.
Sladká chuť je iná ako pri mede a cukre. Jej nástup je pomalší (až pri prehltnutí), ale táto chuť je intenzívnejšia a má dlhšie trvanie.

Zoznam účinkov stévie:

- reguluje množstvo cukru v krvi a pečeni
- zvyšuje aktivitu pankreasu
- podporuje trávenie a lieči poruchy metabolizmu
- vyrovnáva večerné kolísanie energie
- stabilizuje krvný tlak
- spomaľuje degeneráciu tkanív
- oslabuje následky abstinencie hlavne na tabak a alkohol
- oslabuje chuť na sladké
- oslabuje mechanizmus vzniku hladu
- nespôsobuje ukladanie tuku a nepodporuje vznik artróz
- má antiseptické vlastnosti používané pri liečbe poranení kože
- má antimikrobiálne , protiplesňové a protivírusové vlastnosti
- používa sa pri liečbe akné, ekzémov, dermatitis
- urýchluje hojenie jaziev a strií pričom nezostáva jazva
- podporuje bunečný metabolizmus
- zvyšuje mentálnu aktivitu
- dokazateľne znižuje následky únavy a únavový syndróm
- obmedzuje vznik zubného kazu reguláciou baktérií v ústnej dutine
- ako súčasť pleťových masiek vyrovnáva vrásky
- znižuje bolesť

Využitie je rovnako všestranné. Dá sa použiť prakticky všade kde aj klasický cukor. So stéviou je možné aj piecť. Okrem potravinárskeho priemyslu má široké využitie v kozmetike.

Stévia obsahuje zlúčeniny ako chlorofyl, xantofyl, oligosacharidy, voľné uhľohydráty, aminokyseliny, saponíny, bielkoviny, vlákninu, rôzne éterické oleje, triesloviny, minerály – vápnik, draslík, chróm, kobalt, železo, magnézium, mangán, fosfor, selén, kremík, zinok, vitamín C, betakarotén teda vitamín A, riboflavín – vitamín B2, tiamín- vitamín B1, niacín – vitamín B3, tokoferol – vitamín E, bioflavonoidy – vitamín P či vitamín K.
Všetko sú to látky známe pozitívnymi účinkami na zdravie.

Energetické a výživové hodnotyv 100 ml
Energetická hodnota671 kj (160 kcal)
Bielkoviny0g
Sacharidy0g
Tuk0g

 

Zloženie: rastlinný glycerín, čistená voda, glykozidy steviolu
NEOBSAHUJE: cukor, droždie, pšenicu, lepok, sóju, mlieko, vajcia, farbivá, arómy, umelé konzervačné látky ani umelé sladidlá

Sladivosť: 1 kocka cukru = 2-3 kvapky stéviového sladidla
Obsah: 100 ml
Vyrobené v EU

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Stévia tekutá - prírodné sladidlo [100ml]

Stévia tekutá - prírodné sladidlo [100ml]

Stévia obsahuje zlúčeniny ako chlorofyl, xantofyl, oligosacharidy, voľné uhľohydráty, aminokyseliny, saponíny, bielkoviny, vlákninu, éterické oleje, triesloviny, minerály–vápnik, draslík, chróm, kobalt, železo, magnézium, mangán, fosfor, selén, kremík, zinok, vitamín C, vitamín A, riboflavín–vitamín B2, tiamín-vitamín B1, niacín–vitamín B3, tokoferol–vitamín E, bioflavonoidy–vitamín P, vitamín K.