Ražné otruby, žitné otruby


Ražné otruby (žitné)

Nový produkt

Raž (český názov žito-vychádza zo slova "život", "žiť") je silná a odolná obilnina

Tí, čo konzumujú raž majú veľmi odolný imunitný systém, sú húževnatí, pevní, silní

Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, síru, fluór)

Celozrnná ražná múka blahodarne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche, hemoroidom, nádorom

Viac detailov

Dostupné

0,87 €

1,74 € za kilogram

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Vysoký obsah rozpustnej i nerozpustnej vlákniny robí z ražných vločiek pokrm, ktorý dokáže zasýtiť na dlhú dobu.

Dôvod je jednoduchý, pretože vláknina a komplexné sacharidy pôsobia ako stabilizátor glukózy.
Vláknina prospieva tráviacemu traktu, bojuje proti zápche a zúčastňuje sa na vyživovaní organizmu. 

Konzumáciou ražných vločiek na raňajky sa vyhnete dopoludňajšiemu maškrteniu sladkostí, ktoré sú zdrojom jedu s názvom biely cukor.

Pravidelná konzumácia ražných vločiek pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi prostredníctvom omega-3 nenasýtených mastných kyselín.
Omega-3 esenciálne kyseliny majú celý rad pozitívnych účinkov.

Ražné vločky zabraňujú vzniku krvných zrazenín a pôsobia protizápalovo.
Pomáhajú odstrániť menštruačné bolesti a sú pomocným prostriedkom pri pestovaní krásnej a zdravej pleti.

Ražné vločky sú oproti drahým prostriedkom na liečbu zdravotných problémov ľahko dostupným a lacným doplnkom liečby bez vedľajších účinkov.

Raž je tiež veľmi vhodná na nakličovanie.
Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť.

Výborná je raž na pečenie chleba s kváskom, perníkov a cestovín.
Pražená raž je aj základom tmavej kávoviny (melty). 

Ražné vločky sú vhodné na prípravu polievok, kaší, müsli, nákypov či karbonátok.

Krajina pôvodu Poľsko

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Ražné otruby (žitné)

Ražné otruby (žitné)

Raž (český názov žito-vychádza zo slova "život", "žiť") je silná a odolná obilnina

Tí, čo konzumujú raž majú veľmi odolný imunitný systém, sú húževnatí, pevní, silní

Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, síru, fluór)

Celozrnná ražná múka blahodarne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche, hemoroidom, nádorom

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: