Nový produkt
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom.
Pšeno je vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus.
Slúži ako zdroj mnohých vitamínov a minerálov.
Pšeno je bezlepkové, ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné.
Obsahuje veľa železa, kremíka, zinok a vitamíny skupiny B.
Pšeno má vyvážený pomer bielkovín (12%), tukov (4%) a sacharidov (68%).
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 4 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 4 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.
Pšeno BIO (lúpané proso)
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom.
Pšeno je vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus.
Slúži ako zdroj mnohých vitamínov a minerálov.
Pšeno je bezlepkové, ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné.
Obsahuje veľa železa, kremíka, zinok a vitamíny skupiny B.
Pšeno má vyvážený pomer bielkovín (12%), tukov (4%) a sacharidov (68%).
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Pre koho je pšeno vhodné?
Pšeno má veľmi široké využitie.
Aj keď ste ho možno doteraz nevyskúšali, určite si nájde miesto aj vo vašej kuchyni.
Najprv pšeno dôkladne umyte a sparte vo vriacej vode (2 – 3 krát).
Následne prepláchnite studenou vodou, nechajte odkvapkať a uvarte v jeden a pol násobku osolenej vody.
Varením sa objem pšena viacnásobne zväčší, preto si pripravte dostatočne veľkú nádobu na jeho prípravu.
Netreba ho variť dlho, stačí na to približne 15 minút.
Cenovo je pšeno veľmi výhodná potravina, ktorá vášmu telu dodá veľké množstvo železa, kremíka a vitamínov skupiny B.
Uvarte si z pšena napríklad:
Chutný recept - Pšenové dukátiky
Potrebujeme:
Pšeno dôkladne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme ho v nej postáť 5 minút.
Cez sitko ho prepláchneme, necháme odkvapkať.
Pšeno dáme do hrnca, zalejeme 2,5 dcl vriacej vody, osolíme a udusíme ako ryžu.
Medzitým si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu.
Pridáme koreniny a dusíme.
Keď obidve zmesi vychladnú, zmiešame ich, pridáme bylinky a koreniny podľa chuti, dobre premiešame a zahustíme krupicou.
Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré dáme piecť do rúry na papier na pečenie.
Každú fašírku pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 20-30 minút pri 200°C.
Krajina pôvodu Poľsko
zdroj plnielanu.zoznam.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Hrozno efektívne čistí tráviacu sústavu, mierne...
Špaldová múka typ graham TGL180
Americkí vedci dospeli k záveru, že pred...
Sezamové semienka obsahujú polynenasýtené...
Goji obsahuje aj protizápalový činiteľ...
Pražené pistácie sú bohatým zdrojom vitamínov...
Sušené slivky podporujú mentálnu sviežosť,...
Kokos, tým že obsahuje správny tuk, pôsobí na...
Sezamové semienka obsahujú polynenasýtené...
Vďaka vysokému obsahu cukru sú ďatle vhodné...