Nový produkt
Trápi vás únava, bolesti hlavy a nedokážete sa koncentrovať? Tieto príznaky sú častokrát "len" neporiadkom v našom tráviacom trakte.
Kalorické, mastné a sladké jedlá, ktoré často konzumujeme, zanechali na nás svoj zreteľný podpis.
Výborným pomocníkom pri pravidelnom "črevnom upratovaní a čistení" nám sú pšeničné otruby.
V našich črevách totiž pšeničné otruby pôsobia ako zručná a šikovná metla.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,03 €.
Pšeničné otruby
Trápi vás únava, bolesti hlavy a nedokážete sa koncentrovať? Tieto príznaky sú častokrát "len" neporiadkom v našom tráviacom trakte.
Kalorické, mastné a sladké jedlá, ktoré často konzumujeme, zanechali na nás svoj zreteľný podpis.
Výborným pomocníkom pri pravidelnom "črevnom upratovaní a čistení" nám sú pšeničné otruby.
V našich črevách totiž pšeničné otruby pôsobia ako zručná a šikovná metla.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Pšeničné otruby sú ako aktívna metla našich čriev
Pšeničné otruby obsahujú veľa proteínov, tukov, množstvo vitamínov skupiny B a dôležitých minerálov.
Celé pšeničné zrno sa skladá z troch častí:
- otruby (vonkajšia časť zrna)
- endosperm (škrobová časť zrna)
- klíčok (zárodok novej rastliny)
Pšeničné otruby sa okrem hojnosti živín vyznačujú vysokým podielom nestráviteľnej vlákniny.
Vláknina tvorí viac ako 40 % celého ich obsahu a skladá sa z celulózy, hemicelulózy a lignínu.
Práve tento typ nerozpustnej vlákniny má vynikajúci účinok na naše črevá.
Fyziologický účinok pšeničných otrúb v čreve
Otruby sa v čreve aktívne zúčastňujú na troch základných činnostiach:
Otruby liečia zápchu
Že celozrnné potraviny pôsobia proti zápche vedel Hippokrates už pred 2500 rokmi. Povedal: "Celozrnný chlieb čistí črevo a odstraňuje výlučky."
Na odstránenie zápchy treba užívať 2 polievkové lyžice otrúb denne jeden týždeň. K tomu je dobré vypiť i šálku odvaru z ľanového semena (1 lyžica na 250 ml vody sa varí 3 minúty).
Dôležité upozornenie! Na to, aby otruby v črevách mohli dobre napučať, je potrebné piť dostatočné množstvo vody (1,5 - 2,5 litra).
Pôsobenie na nervovú sústavu
Pšeničné otruby majú pred inými otrubami veľkú prednosť v tom, že obsahujú najviac fosfátov potrebných pre výživu nervov.
V tom spočíva ich silný liečebný účinok na nervovú sústavu.
Domáci recept na liečbu nervových porúch
Para orechy majú vysoký obsah vitamínu B1, ktorý je veľmi dôležitý pre rovnováhu nervového systému
- 2 polievkové lyžice pšeničných otrúb
- 1 polievková lyžicu medu
- 12 tabliet pangaminu (pivovarské kvasnice)
- hrsť orechov (striedať mandle, vlašské, lieskové, kešu a para orechy, alebo ich zmes)
- každý druhý deň 20 - minútový kúpeľ s odvarom 50 g droždia
Zo stravy je nutné vynechať bielu múku, biely cukor a mäso, zaviesť strukoviny, celozrnné obilniny, ovocie, surové zeleninové šaláty a biele jogurty.
Skúsenosť ľudí, ktorí tento recept praktizovali hovorí o tom, že pri depresiách sa do mesiaca dostavilo vynikajúce zlepšenie a stali sa z nich optimistickejší ľudia.
Pšeničné otruby majú pre naše zdravie mnohé pozitívne účinky
Kedy nie je vhodné užívať pšeničné otruby
Celozrnný chlieb je pre naše zdravie zdrojom množstva výživných látok
Denná konzumácia pšeničných otrúb je odporúčaná v množstve 30 g = 2 polievkové lyžice denne
Túto dennú dávku sa neodporúča prekračovať.
Najvhodnejšie je užívanie pšeničných otrúb v ich prirodzenom stave, ako súčasť pšenice, celozrnných výrobkov, celozrnného chleba a pečiva.
Pravidelne "vyupratujte" svoje črevá
Krajina pôvodu Poľsko
zdroj bylinkablog.blog.cz
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Mango má zdravotne preventívny a liečebný...
Brazílsky orech patrí k najväčším zdrojom...
Sušené banánové chipsypomáhajú ľahšie znášať...
Všeobecne známe sú účinky ľanového semena pri...
Mladý jačmeň pomáha telu, aby sa liečilo samo...
"Chia" je mayské slovo pre "sila" CHIA...
Ovsená múka
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než...
Základom bulguru je pšeničné zrno a ide vlastne...