Nový produkt
Pražené pistácie sú bohatým zdrojom vitamínov A, B, E, ďalej železa, medi, selénu, zinku a antioxidantov, ktoré chránia organizmus pred rozmnožovaním rakovinových buniek.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Za tento produkt nie sú žiadne vernostné body, pretože už je zlacnený.
Pistácie (pražené, solené)
Pražené pistácie sú bohatým zdrojom vitamínov A, B, E, ďalej železa, medi, selénu, zinku a antioxidantov, ktoré chránia organizmus pred rozmnožovaním rakovinových buniek.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Americkí vedci dospeli k záveru, že pred stresom môže človeka ochrániť hrsť pistácií denne.
Látky obsiahnuté v pistáciách stabilizujú krvný tlak a pulz.
Platí to však len v tom prípade, ak nie sú solené.
Výskum tiež ukázal, že denná porcia pistácií rapídne znižuje riziko vzniku rakoviny, najmä čo sa týka rakoviny pľúc.
Ukázalo sa aj, že pistácie sú dobrým nástrojom na regulovanie chuti do jedla.
Pistácie, zelenkasté semená z kôstok pistácie pravej (Pistacie vera), majú približne 60 % tukov, 20 % bielkovín a 15 % sacharidov.
V pistáciách sú fytosteroly, ktoré sú veľmi podobné cholesterolu.
Niekoľko výskumov dokázalo, že fytosteroly znižujú nielen hladinu nebezpečného cholesteroluv krvi, ale majú tiež preventívny účinok voči rôznym typom rakoviny.
Pražené pistácie majú vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín (kyselina linolová a linoleová), bielkovín, minerálov a vitamínov.
Konzumácia pražených pistácií je prospešná pre pleť, nervovú sústavu a celkový rast a vývoj organizmu.
Pražené pistácie obsahujú až 60% tukov a vysoký obsah cukrov.
Ďalej pistácie obsahujú fytosterol, luteín, betakarotén a gama-tokoferol - antioxidanty rozpustné v tukoch.
100g pistácií obsahuje: 27.65g sacharidov, 21.35g bielkovín a 10g vlákniny.
Minerály: Draslík - 1042mg Fosfor - 485mg Horčík - 120mg Mangán - 1.275mg Vápnik - 110mg Zinok - 2.3mg Železo - 4.2mg | Vitamíny: Vitamín B1 - 0.84mg Vitamín B2 - 0.158mg Vitamín B3 - 1.425mg Vitamín B5 - 0.513mg Vitamín B6 - 1.274mg Vitamín B9 - 50mg Vitamín C - 2.3mg |
Krajina pôvodu USA
Chutný recept - Pistáciové jazýčky
Potrebujeme:
2 bielka
štipka soli
75g práškového cukru
dreň z 1 vanilkového struku
75g mletých nesolených pistácií
100g jemne zomletých lúpaných mandlí
na posyp: zopár nadrobno vylúskaných pistácií
Postup:
Bielky vysľaháme so štipkou soli a pridáme cukor. Dobre vyšľaháme.
Pridáme najemno zomleté pistácie a mandle, jemne zamiešame do bielkov.
Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou cukrárenského vrecka striekame jazýčky a posypeme nasekanými pistáciami a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov cca 15 - 20 minút.
Necháme dobre vychladiť a uskladňujeme v plechovej dóze v chlade.
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Arašidy aj arašidové maslo podporujú tvorbu...
Bazalka sušená
Vegeta EXTRA, bez glutamanu sodného
Sekané mandle majú vysoký obsah horčíka (ten...
Mexická zmes korenia
Mandľová múka
Petržlenová sušená vňať
Rozmarín sušený celý
Mango má zdravotne preventívny a liečebný...
Ovsené celozrnné vločky obsahujú proteíny,...