Nový produkt
Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.
Preto má žltý hrach výrazne omladzujúce účinky.
Vysoký obsah vlákniny nachádzajúci sa v hrachu má zase detoxikačné účinky.
Klíčiaci hrach obsahuje množstvo vitamínu C.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,03 €.
Hrášok žltý (polený)
Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.
Preto má žltý hrach výrazne omladzujúce účinky.
Vysoký obsah vlákniny nachádzajúci sa v hrachu má zase detoxikačné účinky.
Klíčiaci hrach obsahuje množstvo vitamínu C.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Hrach je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej v žltý hrach obsahuje veľa karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.
V nemalej koncentrácii v žltom hrachu nájdeme aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.
Pri konzumácii žltého hrachu sa preukázalo zlepšenie zrakovej schopnosti a spevňovanie vlasov.
Hrach je bohatým zdrojom bielkovín.
Zaváraním alebo inou tepelnou úpravou hrach stráca až 90 % vitamínov.
Ako každá strukovina, aj žltý hrach obsahuje cukry, ktoré sú pre naše telo zdrojom okamžite využiteľnej energie.
100 g hrachu dodá organizmu 10 x viac bielkovín ako párok s hranolkami a šľahačková torta.
100g hrachu obsahuje: 14.45g sacharidov, 5.42g bielkovín a 5.1g vlákniny
Minerály: Draslík - 244mg Fosfor - 108mg Horčík - 33mg Mangán - 0.41mg Sodík - 5mg Vápnik - 25mg Zinok - 1.24mg Železo - 1.47mg | Vitamíny: Vitamín A - 0.04µg Vitamín B1 - 0.266mg Vitamín B2 - 0.132mg Vitamín B3 - 2.09mg Vitamín B6 - 0.169mg Vitamín B9 - 65mg Vitamín C - 40mg Vitamín E - 0.1mg Vitamín K - 24.8µg |
Aj sušený hrach vyklíči.
V semenách sa pritom uskutočňuje akýsi transformačný proces, pri ktorom sa mimoriadne obohacujú vitamínmi.
Surové klíčky - iba na rýchlo obarené vodou - sú dobre stráviteľné.
Nelúpaný suchý žltý hrach by ste mali pred prípravou na niekoľko hodín - najlepšie cez noc - namočiť.
Na varenie však použite čerstvú vodu, aby ste sa vyhli plynatosti.
Chutný recept - Hrachové lievance
Suroviny:
- 200 g uvarený rozmixovaný hrach
- 5 lyžíc múka hladká celozrnná
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- majorán
- na pečenie olej
Postup receptu:
Rozmixovaný hrach, múku, cesnak, soľ, korenie a majorán spolu premiešame.
Ak má cesto hustú konzistenciu trochu ho rozriedime vodou. Pečieme lievance.
Hotové lievance podávame ako samostatné jedlo alebo prílohu a konzumujeme s kopou čerstvej zeleniny.
Krajina pôvodu Slovensko
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Špaldová kaša
Pohánka je vďaka svojmu obsahu dokonca...
Chutne pripravená ryža je zdravá a ľahko sa s...
Hrozno efektívne čistí tráviacu sústavu, mierne...
Špaldová múka typ graham TGL180
Píniové orechy sú výborné pri liečbe nervových...
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si...
Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná...
Hrozno efektívne čistí tráviacu sústavu, pôsobí...
Nové korenie celé