Hrášok žltý, hrášok polený, hrášok žltý polený, hrach žltý polený


Hrášok žltý (polený)

Nový produkt

Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.

Preto má žltý hrach výrazne omladzujúce účinky.

Vysoký obsah vlákniny nachádzajúci sa v hrachu má zase detoxikačné účinky.

Klíčiaci hrach obsahuje množstvo vitamínu C.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,03 €.


0,83 €

1,66 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Hrach je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej v žltý hrach obsahuje veľa karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.

V nemalej koncentrácii v žltom hrachu nájdeme aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.

Pri konzumácii žltého hrachu sa preukázalo zlepšenie zrakovej schopnosti a spevňovanie vlasov.
Hrach je bohatým zdrojom bielkovín.

Zaváraním alebo inou tepelnou úpravou hrach stráca až 90 % vitamínov.
Ako každá strukovina, aj žltý hrach obsahuje cukry, ktoré sú pre naše telo zdrojom okamžite využiteľnej energie.

100 g hrachu dodá organizmu 10 x viac bielkovín ako párok s hranolkami a šľahačková torta.

100g hrachu obsahuje: 14.45g sacharidov, 5.42g bielkovín a 5.1g vlákniny

Minerály:
Draslík - 244mg
Fosfor - 108mg
Horčík - 33mg
Mangán - 0.41mg
Sodík - 5mg
Vápnik - 25mg
Zinok - 1.24mg
Železo - 1.47mg
   Vitamíny:
Vitamín A - 0.04µg
Vitamín B1 - 0.266mg
Vitamín B2 - 0.132mg
Vitamín B3 - 2.09mg
Vitamín B6 - 0.169mg
Vitamín B9 - 65mg
Vitamín C - 40mg
Vitamín E - 0.1mg
Vitamín K - 24.8µg


Aj sušený hrach vyklíči.
V semenách sa pritom uskutočňuje akýsi transformačný proces, pri ktorom sa mimoriadne obohacujú vitamínmi.

Surové klíčky - iba na rýchlo obarené vodou - sú dobre stráviteľné.

Nelúpaný suchý žltý hrach by ste mali pred prípravou na niekoľko hodín - najlepšie cez noc - namočiť.
Na varenie však použite čerstvú vodu, aby ste sa vyhli plynatosti.

Chutný recept - Hrachové lievance

Suroviny:
- 200 g uvarený rozmixovaný hrach
- 5 lyžíc múka hladká celozrnná
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- majorán
- na pečenie olej

Postup receptu:
Rozmixovaný hrach, múku, cesnak, soľ, korenie a majorán spolu premiešame.
Ak má cesto hustú konzistenciu trochu ho rozriedime vodou. Pečieme lievance.
Hotové lievance podávame ako samostatné jedlo alebo prílohu a konzumujeme s kopou čerstvej zeleniny.

Krajina pôvodu Slovensko

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Hrášok žltý (polený)

Hrášok žltý (polený)

Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.

Preto má žltý hrach výrazne omladzujúce účinky.

Vysoký obsah vlákniny nachádzajúci sa v hrachu má zase detoxikačné účinky.

Klíčiaci hrach obsahuje množstvo vitamínu C.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: