Nový produkt
Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy.
Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke.
Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov.
Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 4 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 4 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.
Pohánka BIO (pražená)
Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy.
Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke.
Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov.
Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Pohánka obsahuje rutín (vitamín P), ktorý pôsobí blahodárne na cievy, cholín, ktorý pomáha pri odbúravaní nahromadeného tuku v pečeni.
Veľký obsah rutínu je aj v pohánkových šupkách, ktoré sa používajú na prípravu čaju, odvarov, alebo ako náplň do vankúšov.
Pražená pohánka neobsahuje lepok, preto je vhodná pre ľudí trpiacich celiakiou a doporučuje sa pri ochoreniach tráviaceho ústrojenstva.
Pohánka sa využíva aj pri liečbe hemoroidov, kŕčových žíl, popraskaných ciev a pod.
Vyznačuje sa liečebnými účinkami, predovšetkým pre obsah rutínu, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány.
Pražená pohánka posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi.
Olejnatosť semien pohánky sa pohybuje v rozmedzí 1,5 – 3,7%, pričom najvyšší obsah tuku sa nachádza v klíčku.
Zo zdravotného hľadiska je dôležitý vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín.
Najväčší podiel pripadá na esenciálnu kyselinu linolovú (37 – 48%), ktorá sa spoločne s kyselinou linolenovou (1,9 – 2,8%) podieľa na znižovaní hladiny krvného cholesterolu a prevencii proti ateroskleróze.
Pohánka a jej produkty obsahujú 3,4 – 5,2 % celkovej vlákniny, pričom asi 20 – 30 % je rozpustnej vlákniny.
Krajina pôvodu Poľsko
zdroj zdravejedlo.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Černuška siata černucha nazývaná aj čierna rasca
Základom bulguru je pšeničné zrno a ide vlastne...
Pšeničná múka BIO
Mäta sušená
Estragón sušený
"Chia" je mayské slovo pre "sila" CHIA...
Hrozno efektívne čistí tráviacu sústavu, pôsobí...
Quinoa biela
Špaldové vločky na prípravu výživných raňajok
Kukurica na okamžitú prípravu pukancov v hrnci...