Pohánka pražená bio, pohánka bio


Pohánka BIO (pražená)

Nový produkt

Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy.

Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke.

Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov.

Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.

Viac detailov

Dostupné

3,72 €

3,72 € za kilogram

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Pohánka obsahuje rutín (vitamín P), ktorý pôsobí blahodárne na cievy, cholín, ktorý pomáha pri odbúravaní nahromadeného tuku v pečeni.

Veľký obsah rutínu je aj v pohánkových šupkách, ktoré sa používajú na prípravu čaju, odvarov, alebo ako náplň do vankúšov. Pohánka

Pražená pohánka neobsahuje lepok, preto je vhodná pre ľudí trpiacich celiakiou a doporučuje sa pri ochoreniach tráviaceho ústrojenstva.

Pohánka sa využíva aj pri liečbe hemoroidov, kŕčových žíl, popraskaných ciev a pod.
Vyznačuje sa liečebnými účinkami, predovšetkým pre obsah rutínu, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány.

Pražená pohánka posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi.

Olejnatosť semien pohánky sa pohybuje v rozmedzí 1,5 – 3,7%, pričom najvyšší obsah tuku sa nachádza v klíčku.
Zo zdravotného hľadiska je dôležitý vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín.

Najväčší podiel pripadá na esenciálnu kyselinu linolovú (37 – 48%), ktorá sa spoločne s kyselinou linolenovou (1,9 – 2,8%) podieľa na znižovaní hladiny krvného cholesterolu a prevencii proti ateroskleróze.

Pohánka a jej produkty obsahujú 3,4 – 5,2 % celkovej vlákniny, pričom asi 20 – 30 % je rozpustnej vlákniny.

Krajina pôvodu Poľsko

zdroj zdravejedlo.sk

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Pohánka BIO (pražená)

Pohánka BIO (pražená)

Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy.

Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke.

Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov.

Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: