Nový produkt
Ovsené bio otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.
Kvalitou a kvantitou proteínov ovos ďaleko prevyšuje pšenicu.
Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlákninu.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 4 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 4 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.
Ovsené otruby BIO
Ovsené bio otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.
Kvalitou a kvantitou proteínov ovos ďaleko prevyšuje pšenicu.
Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlákninu.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Ovos je ďalšou z potravín, vhodných pre ľudí s potravinovou intoleranciou na pšenicu.
Niektoré štúdie poukazujú na fakt, že aj ľudia alergickí na glutén môžu tolerovať malé množstvá ovsa, či výrobkov z neho vyrobených.
Je to kvôli tomu, že ovos samotný neobsahuje glutén.
Obsahuje však proteíny, ktoré sú gluténu podobné, takže schopnosť tolerovať ovos pri celiakii MUSÍ byť posudzovaná individuálne.
Nutnou podmienkou ďalej je, že ovos musí byť čistý a finálny výrobok nesmie byť pri výrobnom procese kontaminovaný gluténom z iných obilnín.
To je mnohokrát len veľmi ťažko dosiahnuteľné.
Ovos je tvrdá obilnina bohatá na živiny a vlákninu. Dokáže prežiť aj v náročných podmienkach.
Je dostupný v rôznych formách počas celého roka a jeho používaním zvyšujeme nutričnú hodnotu mnohých jedál.
Ovsené otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík. Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené otruby ďaleko prevyšujú pšenicu.
Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovsených otrubách je vyšší ako v iných obilninách.
Ovos prospieva nášmu telu viacerými spôsobmi.
Ovsené otruby pridané do cesta, môžu ozvláštniť chuť chleba, pečiva, alebo koláčov. Ovsenými otrubami môžeme napríklad zahustiť omáčku.
Ovsené otruby použijeme aj ako plnivo do pomazánok, nátierok a pri príprave rôznych príloh.
Môžeme otruby pridať do plniek, ktorými plníme mäso a zeleninu.
Keď spomenieme raňajky, kto z nás by nepoznal ovsenú kašu, či musli?
Ovos môžeme konzumovať aj surový, či len zaparený horúcou vodou.
Treba však mať na pamäti, že dlhým varením znižujeme nutričnú hodnotu ovsených otrúb a zároveň zvyšujeme ich glykemický index, takže by sme ich mali tepelne upravovať len tak dlho ako je nevyhnutné.
Krajina pôvodu Poľsko
zdroj jedloakopriatel.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Brazílsky orech patrí k najväčším zdrojom...
Tapioková múka
Sušené slivky podporujú mentálnu sviežosť,...
Mandľová múka
Tekvicové semená sú vhodné pri prevencii...
Gaštanová BIO múka z jedlých gaštanov
Arašidová múka
Kešu oriešky zlepšujú kvalitu pokožky, vlasov a...