Nový produkt
Ovsené celozrnné vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.
Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené vločky ďaleko prevyšujú pšenicu.
Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovse je väčší ako v iných obilninách.
Dostupné
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 2 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 2 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,06 €.
Ovsené vločky jemné
Ovsené celozrnné vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.
Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené vločky ďaleko prevyšujú pšenicu.
Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovse je väčší ako v iných obilninách.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Ovos je ďalšou z potravín, vhodných pre ľudí s potravinovou intoleranciou na pšenicu.
Niektoré štúdie poukazujú na fakt, že aj ľudia alergickí na glutén môžu tolerovať malé množstvá ovsa, či výrobkov z neho vyrobených.
Je to kvôli tomu, že ovos samotný neobsahuje glutén.
Obsahuje však proteíny, ktoré sú gluténu podobné, takže schopnosť tolerovať ovos pri celiakii MUSÍ byť posudzovaná individuálne.
Nutnou podmienkou ďalej je, že ovos musí byť čistý a finálny výrobok nesmie byť pri výrobnom procese kontaminovaný gluténom z iných obilnín.
To je mnohokrát len veľmi ťažko dosiahnuteľné.
Ovos je tvrdá obilnina bohatá na živiny a vlákninu. Dokáže prežiť aj v náročných podmienkach.
Je dostupný v rôznych formách počas celého roka a jeho používaním zvyšujeme nutričnú hodnotu mnohých jedál.
Ovsené vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, medď, mangán a horčík.
Ovsené vločky obsahujú rozpustnú a nerozpustnú vlakninu, s oveľa vyšším obsahom ako v iných obilninách.
Ovos prospieva nášmu telu viacerými spôsobmi.
Ovsené vločky pridané do cesta, môžu ozvláštniť chuť chleba, pečiva, alebo koláčov. Pomocou ovsených vločiek zahustíme omáčku.
Ovsené vločky použíjeme aj ako plnivo do pomazánok, nátierok a pri príprave rôznych príloh.
Môžeme ovsené vločky pridať do plniek, ktorými plníme mäso a zeleninu.
Keď spomenieme raňajky, kto z nás by nepoznal ovsenú kašu, či musli? Ovos môžeme konzumovať aj surový, či len zaparený horúcou vodou.
Dlhým varením znižujeme nutričnú hodnotu ovsených vločiek a zároveň zvyšujeme ich glykemický index, takže by sa mali tepelne upravovať len tak dlho ako je nevyhnutné.
Zloženie: ovos
Krajina pôvodu Poľsko
zdroj jedloakopriatel.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Arašidy, ale aj arašidové maslo podporujú...
2,51 €
Sójové bôby sú zdrojom lecitínu 1,7%, ktorý je...
1,18 €
Lieskové orechy majú dobrý vplyv pri fyzickom...
14,93 €
Sezamové semienka obsahujú polynenasýtené...
3,41 €
Sezamové semienka obsahujú polynenasýtené...
4,96 €
Kukuričné lupienky (vyrobené z kukurice)
2,01 €
Quinoa červená
10,77 €
Černuška siata černucha nazývaná aj čierna rasca
3,62 €
Fazuľa mungo - prevencia na rakovinu a iné...
2,96 €
Zmes korenia na prípravu mletého mäsa
2,27 €