Nový produkt
Paradajky sú výborným pomocníkom pri preventívnom boji s rakovinou
Pre bohatý obsah betakaroténu slúžia ako prevencia pred infekčnými chorobami
Sušené paradajky obsahujú látku lykopén, ktorá pôsobí ako ochrana pľúcnych stien pred pôsobením nadmerného množstva ozónu a ktorá pravdepodobne dokáže ochrániť aj pred degeneratívnou očnou chorobou, ktorá postihuje mnoho ľudí po päťdesiatke.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 10 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 10 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,30 €.
Paradajky kandizované [rajčiny-sladené]
Paradajky sú výborným pomocníkom pri preventívnom boji s rakovinou
Pre bohatý obsah betakaroténu slúžia ako prevencia pred infekčnými chorobami
Sušené paradajky obsahujú látku lykopén, ktorá pôsobí ako ochrana pľúcnych stien pred pôsobením nadmerného množstva ozónu a ktorá pravdepodobne dokáže ochrániť aj pred degeneratívnou očnou chorobou, ktorá postihuje mnoho ľudí po päťdesiatke.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Tradícia sušenia paradajok pochádza zo severného Talianska. Je to spôsob skladovania umožňujúci vychutnať si paradajky so zachovaním vitamínov, minerálov a stopových prvkov v zimných mesiacoch pred vynájdením konzervovaných paradajok.
V minulosti boli zrelé paradajky rozkladané po doskách, parapetoch. Teraz v ďalšej fáze sa sušia na slnku, ale v oveľa väčšmi kontrolovaných hygienických podmienkach.
Z niekoľkých kilogramov čerstvých paradajok ostane kilogram sušených. Vďaka tomu získame niečo ako druh paradajky v kocke, ktorý obsahuje niekoľkonásobne viac živín ako čerstvé paradajky: antioxidanty proti rakovine, vitamíny A, C, K, vitamíny skupiny B, zinok, fosfor, horčík, železo, kyselina listová a iné stopové prvky.
Je málo takých kuchynských rastlín, ktoré možno tak všestranne použiť a ktoré obsahujú toľko vitamínov (A-B-C) ako rajčiny.
Čerstvo obraté rajčiny obsahujú 1,6 mg percent karotínu - životne dôležitého výživného prvku ľudského organizmu.
Okrem toho obsahujú rajčiny aj minerálne látky a rastlinné kyseliny (lykopén), ktoré im dodávajú jemnú chuť a arómu.
Pre nízky obsah kalórií sú paradajky, kandizované a sušené paradajky výborným pokrmom pri znižovaní hmotnosti.
Paradajková šťava je okrem toho dobrá proti únave a bolestiam hlavy.
Podľa posledných výskumov vedcov z Kalifornskej univerzity v Los Angeles je známe i to, že paradajky prospievajú pľúcam a očiam.
Kandizované rajčiny obsahujú A, B, E a C vitamín, ktorý je tu zastúpený v takom množstve, že vám stačí zjesť jednu väčšiu paradajku, aby ste pokryli odporúčanú dennú dávku vitamínu C.
Z minerálov je to v kandizovaných paradajkách draslík, sodík, horčík, fosfor, železo, zinok.
Draslík je vynikajúci ako prevencia srdcovo-cievnych chorôb. Jeho pravidelná konzumácia zabraňuje aj infarktu.
Zo stopových prvkov je to meď, jód, mangán, molybdén.
Kandizované paradajky ďalej obsahujú kyselinu jablčnú (tvoria polovicu všetkých kyselín rajčiny), pektíny a zrelé plody sú bohaté na vlákninu.
Dôležitý je obsah bioflavonoidov (rutín, kvercetín) v kandizovaných rajčinách, ktoré majú antioxidačné vlastnosti, posilňujú kapiláry a pôsobia antiskleroticky a protizápalovo.
Z ďalších látok sa v kandizovaných paradajkách nachádza menšie množstvo antokyánov, beta-sitosterol, cholín a triterpenové saponíny.
Cholín obsiahnutý v rajčinách znižuje obsah cholesterolu v krvi, predchádza tukovej degenerácii pečene, zvyšuje imunitu organizmu, podporuje tvorbu hemoglobínu.
Triterpenové saponíny paradajok pôsobia protektívne pri artérioskleróze.
V semenách rajčín je olej bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, ktoré podporujú vylučovanie cholesterolu z organizmu.
Lypokén, ktorý sa nachádza v šupke paradajok a paradajkám dodáva červenú farbu, má antioxidačné účinky, ktoré ničia voľné radikály.
Lypokén totiž zosilnie svoje účinky až po uvarení. Práve lykopén je účinný v prevencii pred rakovinou žalúdka, kože, pľúc, prostaty a prsníka.
Účinky kandizovaných paradajok:
Jedna stredne veľká paradajka obsahuje 1.08g bielkovín, 22 kalórií a 1.5g vlákniny.
Minerály: Draslík - 292mg Fosfor - 30mg Horčík - 14mg Mangán - 0.14mg Meď - 0.073mg Sodík - 6mg Vápnik - 12mg Zinok - 0.21mg Železo - 0.33mg | Vitamíny: Kyselina listová - 18µg Kyselina pantoténová - 0.109mg Niacín - 0.731mg Vitamín A - 1025 IU Vitamín B1 (tiamín) - 0.046mg Vitamín B2 (riboflavín) - 0.023mg Vitamín B6 - 0.098mg Vitamín C - 15.6mg Vitamín E - 0.66mg Vitamín K - 9.7µg |
Zloženie: rajčiny (paradajky), cukor, konzervované oxidom siričitým
Krajina pôvodu Čína
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.