Rajčiny kandizované, paradajky kandizované, rajčiny, paradajky


Paradajky kandizované [rajčiny-sladené]

Nový produkt

Paradajky sú výborným pomocníkom pri preventívnom boji s rakovinou

Pre bohatý obsah betakaroténu slúžia ako prevencia pred infekčnými chorobami

Sušené paradajky obsahujú látku lykopén, ktorá pôsobí ako ochrana pľúcnych stien pred pôsobením nadmerného množstva ozónu a ktorá pravdepodobne dokáže ochrániť aj pred degeneratívnou očnou chorobou, ktorá postihuje mnoho ľudí po päťdesiatke.

Viac detailov

Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 10 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 10 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,30 €.


10,43 € s DPH

10,43 € za kg

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Tradícia sušenia paradajok pochádza zo severného Talianska. Je to spôsob skladovania umožňujúci vychutnať si paradajky so zachovaním vitamínov, minerálov a stopových prvkov v zimných mesiacoch pred vynájdením konzervovaných paradajok.

V minulosti boli zrelé paradajky rozkladané po doskách, parapetoch. Teraz v ďalšej fáze sa sušia na slnku, ale v oveľa väčšmi kontrolovaných hygienických podmienkach.

Z niekoľkých kilogramov čerstvých paradajok ostane kilogram sušených. Vďaka tomu získame niečo ako druh paradajky v kocke, ktorý obsahuje niekoľkonásobne viac živín ako čerstvé paradajky: antioxidanty proti rakovine, vitamíny A, C, K, vitamíny skupiny B, zinok, fosfor, horčík, železo, kyselina listová a iné stopové prvky.

Je málo takých kuchynských rastlín, ktoré možno tak všestranne použiť a ktoré obsahujú toľko vitamínov (A-B-C) ako rajčiny.

Čerstvo obraté rajčiny obsahujú 1,6 mg percent karotínu - životne dôležitého výživného prvku ľudského organizmu.
Okrem toho obsahujú rajčiny aj minerálne látky a rastlinné kyseliny (lykopén), ktoré im dodávajú jemnú chuť a arómu.

Pre nízky obsah kalórií sú paradajky, kandizované a sušené paradajky výborným pokrmom pri znižovaní hmotnosti.
Paradajková šťava je okrem toho dobrá proti únave a bolestiam hlavy.

Podľa posledných výskumov vedcov z Kalifornskej univerzity v Los Angeles je známe i to, že paradajky prospievajú pľúcam a očiam.

Kandizované rajčiny obsahujú A, B, E a C vitamín, ktorý je tu zastúpený v takom množstve, že vám stačí zjesť jednu väčšiu paradajku, aby ste pokryli odporúčanú dennú dávku vitamínu C.

Z minerálov je to v kandizovaných paradajkách draslík, sodík, horčík, fosfor, železo, zinok.
Draslík je vynikajúci ako prevencia srdcovo-cievnych chorôb. Jeho pravidelná konzumácia zabraňuje aj infarktu.

Zo stopových prvkov je to meď, jód, mangán, molybdén.

Kandizované paradajky ďalej obsahujú kyselinu jablčnú (tvoria polovicu všetkých kyselín rajčiny), pektíny a zrelé plody sú bohaté na vlákninu.

Dôležitý je obsah bioflavonoidov (rutín, kvercetín) v kandizovaných rajčinách, ktoré majú antioxidačné vlastnosti, posilňujú kapiláry a pôsobia antiskleroticky a protizápalovo.

Z ďalších látok sa v kandizovaných paradajkách nachádza menšie množstvo antokyánov, beta-sitosterol, cholín a triterpenové saponíny.

Cholín obsiahnutý v rajčinách znižuje obsah cholesterolu v krvi, predchádza tukovej degenerácii pečene, zvyšuje imunitu organizmu, podporuje tvorbu hemoglobínu.
Triterpenové saponíny paradajok pôsobia protektívne pri artérioskleróze.

V semenách rajčín je olej bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, ktoré podporujú vylučovanie cholesterolu z organizmu.

Lypokén, ktorý sa nachádza v šupke paradajok a paradajkám dodáva červenú farbu, má antioxidačné účinky, ktoré ničia voľné radikály.

Lypokén totiž zosilnie svoje účinky až po uvarení. Práve lykopén je účinný v prevencii pred rakovinou žalúdka, kože, pľúc, prostaty a prsníka.

Účinky kandizovaných paradajok:

  • znižujú obsah cholesterolu v krvi, podporujú jeho vylučovanie z organizmu
  • preventívne pôsobia proti vzniku aterosklerózy a srdcových chorôb
  • mierne znižujú krvný tlak
  • zvyšujú imunitu organizmu
  • pôsobia proti rakovine
  • podporujú prácu pečene
  • čistia krv, vyplavujú toxíny
  • podporujú vylučovanie žalúdočných štiav a peristaltiku, zlepšujú trávenie, odporúčajú sa pri poruchách látkovej výmeny a chorobách žalúdka a čriev
  • brzdia rast niektorých mikroorganizmov, v črevách pôsobí antisepticky
  • regulujú prácu obličiek, zlepšujú močenie
  • sú mierne afrodiziakálne, podporujú tvorbu semena
  • znižujú únavu, zlepšujú trávenie
  • spomaľujú starnutie
  • napomáhajú obnove buniek a majú priaznivé účinky na pleť


Jedna stredne veľká paradajka obsahuje 1.08g bielkovín, 22 kalórií a 1.5g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 292mg
Fosfor - 30mg
Horčík - 14mg
Mangán - 0.14mg
Meď - 0.073mg
Sodík - 6mg
Vápnik - 12mg
Zinok - 0.21mg
Železo - 0.33mg
   Vitamíny:
Kyselina listová - 18µg
Kyselina pantoténová - 0.109mg
Niacín - 0.731mg
Vitamín A - 1025 IU
Vitamín B1 (tiamín) - 0.046mg
Vitamín B2 (riboflavín) - 0.023mg
Vitamín B6 - 0.098mg
Vitamín C - 15.6mg
Vitamín E - 0.66mg
Vitamín K - 9.7µg


Zloženie: rajčiny (paradajky), cukor, konzervované oxidom siričitým

Krajina pôvodu Čína

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Paradajky kandizované [rajčiny-sladené]

Paradajky kandizované [rajčiny-sladené]

Paradajky sú výborným pomocníkom pri preventívnom boji s rakovinou

Pre bohatý obsah betakaroténu slúžia ako prevencia pred infekčnými chorobami

Sušené paradajky obsahujú látku lykopén, ktorá pôsobí ako ochrana pľúcnych stien pred pôsobením nadmerného množstva ozónu a ktorá pravdepodobne dokáže ochrániť aj pred degeneratívnou očnou chorobou, ktorá postihuje mnoho ľudí po päťdesiatke.