Jahody v jogurte, jahody obaľované, jahody máčané, jahody dražované


Jahody v jogurte

Nový produkt

Vysoký ob­sah ovocných kyselín (kyselina citrónová a jablčná) v jahodách má na tráviaci systém dezinfekčné účinky a zlepšuje vstrebávanie železa z rastlinných potravín.

Jahody v jogurte sú ideálne ovocie na chudnutie.

Jahody majú najnižší obsah kalórií, obsahujú ich dokonca menej ako melóny.

Viac detailov

Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 5 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 5 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,15 €.


1,36 € s DPH

13,56 € za kg

  • 100g
  • 500g

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Jahody sú v skutočnosti pre diabetikov a chudnúcich veľmi vhodné ovocie.
Vlastne ako väčšina ovocia, čo možno znie nezvyčajne popri starých odporúčaniach pre diabetikov.

Je to preto, lebo jahody v jogurte obsahujú fruktózu, ktorá pre využitie v tele nepotrebuje inzulín a tiež chróm, ktorý je pre spraco­­­­­vanie cukru v organizme dôležitý-je aktívnou súčasťou aj niektorých syntetických antidiabetických prípravkov.

Na tráviaci trakt a srdco­vo-cievny systém priaznivo vplýva pektín (vláknina, ktorá znižuje choleste­rol v krvi) z jahôd, vita­mín C, karotén, flavonoidy a triesloviny.
Aj vitamíny B, fosfor, železo, mangán a meď robia z jahôd v jogurte skutočne kvalitné ovo­cie.

Určite vám neunikla farba jahôd – červená.
Je spôsobená prítomnosťou rastlinných pigmentov (polyfenolov), ktoré majú výrazný antioxidačný účinok.

Ten je dokonca taký silný, že jahody patria spolu s čučoriedkami a brusnicami k najsilnejším potravinovým antioxidantom vôbec.

Jahody v jogurte by mali papať najmä tí, ktorí chcú chrániť svoj mozog: jahody majú ochranný účinok na nervové bunky.
Jedna šálka jahôd účinne chráni mozog 6-12 hodín – ešte dlhšie ako najtmavšie čučoriedky.

Viete prečo sú syntetické jahodové arómy v pudingoch, zmrzline, nápojoch len trápnou karikatúrou prírodnej chute?

Aróma jahôd totiž patrí medzi najkomplikovanejšie v prírode vôbec.
Po­zostáva z vyše 300 známych a množstva neznámych látok. Kto by to kedy v laboratóriu namiešal?

To však môže byť aj dôvod, prečo sú niektorí ľudia na jahody alergickí.
Buďte opatrní najmä pri zavádzaní jahôd do jedálneho lístka dojčencov.

Vo Francúzsku sa vraj používa "jahodová maska". Má odstraňovať pehy: zmes jahôd a citrónovej šťavy sa vtiera do pokožky.
Táto maska prečisťuje pleť, pehy blednú a zlepšuje sa celkový stav pokožky.

Ak nepotrebujete jahodovú masku, skúste jahodo­vú kúru: počas niekoľkých dní zjedzte len 1-2 kg jahôd denne rozdelených do niekoľkých dávok!

Taká kúra je lahodná, prečisťuje krv, obličky, črevo aj kĺby. Aj známy botanik Linné si vyliečil svoju dnu jahodovou kúrou.

Jahody v jogurte:
- pôsobia protizápalovo a antibakteriálne
- sú vhodné pre ľudí po infarkte a pri rôznych srdcovocievnych ochoreniach
- vďaka zastúpeným antokyánom znižujú hladinu cholesterolu v krvi a pôsobia proti vysokému krvnému tlaku
- viažu škodlivé látky v črevách, pomáhajú s plynatosťou a hnačkami
- obsiahnutá vláknina v jahodách pomáha bojovať proti zápche
- pôsobia ako diuretikum, vylučujú kyselinu močovú a zlepšujú symptómy dny a artritídy
- zaháňajú pocity únavy a nervozity
- zvyšujú sexuálnu túžbu
- sú výbornou prevenciou kôrnatenia tepien

Jedna šálka jahôd obsahuje 0.96g bielkovín, 46 kalórií a 2.9g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 220mg
Fosfor - 35mg
Horčík - 19mg
Mangán - 0.556mg
Meď - 0.069mg
Selén - 0.6µg
Sodík - 1mg
Vápnik - 23mg
Zinok - 0.2mg
Železo - 0.59mg
   Vitamíny:
Kyselina listová - 35µg
Kyselina pantoténová - 0.18mg
Niacín - 0.556mg
Vitamín A - 17 IU
Vitamín B1 (tiamín) - 0.035mg
Vitamín B2 (riboflavín) - 0.032mg
Vitamín B6 - 0.068mg
Vitamín C - 84.7mg
Vitamín E - 0.42mg
Vitamín K - 3.2µg


Niektorí ľudia reagujú na konzumáciu jahôd alergicky (objavia sa u nich pľuzgiere na ústach a perách).
Postihnutí jedinci by mali skúsiť jesť biologicky pestované jahody.

Pokiaľ alergická reakcia nepominie, môže byť neznášanlivosť vyvolávaná vysokou koncentráciou trieslovín.

Zloženie: jahody kandizované 48%, jogurtová poleva (cukor, sušené mlieko odtučnené, stužený rastlinný tuk, sušená srvátka, emulgátor sojový lecitín, prírodná identická aróma, kys. citrónová, jedlá soľ) 37,5%, cukor, glukózový sirup, arabská guma, kyselina citrónová, konzervačná látka: oxid siričitý, farbivo E129, glukózový prášok.

Krajina pôvodu: Slovensko

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Jahody v jogurte

Jahody v jogurte

Vysoký ob­sah ovocných kyselín (kyselina citrónová a jablčná) v jahodách má na tráviaci systém dezinfekčné účinky a zlepšuje vstrebávanie železa z rastlinných potravín.

Jahody v jogurte sú ideálne ovocie na chudnutie.

Jahody majú najnižší obsah kalórií, obsahujú ich dokonca menej ako melóny.