Ananás v čokoláde, ananás v mliečnej čokoláde, ananás obaľovaný, máčaný


Ananás v čokoláde [mliečnej]

Nový produkt

Ananás
-zlepšuje činnosť čriev, chráni ich pred baktériami a parazitmi, redukuje nafukovanie a zápchu
-zmierňuje zápaly a je mimoriadne účinný pri problémoch s kĺbmi
-znižuje opuchy a pôsobí proti nadmernému hromadeniu tekutín v tkanivách
-detoxikuje organizmus
-rozpúšťa usadeniny na stenách ciev
-urýchľuje rekonvalescenciu po úrazoch a zvyšuje fyzickú kondíciu

Viac detailov

Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 4 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 4 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.


4,44 € s DPH

8,88 € za kg

  • 500g

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Ananás čistí črevá a vďaka enzýmu bromelín pomáha telu tráviť bielkoviny, urýchľuje spaľovanie tukov a zabraňuje tvorbe nového tuku.

Ananás obsahuje 12-18% cukrov, zväčša sacharózy, 0,3-0,8% kyselín, najmä citrónovú, jablčnú a vínnu, 0,2-0,5% bielkovín, 0,15% tukov, 0,5-1,2% vlákniny.
Z vitamínov v ananáse v čokoláde dominuje najmä vitamín C, beta-karotén, B2, B3, B6, kyselina listová.

Glutation obsiahnutý v ananáse chráni kyselinu askorbovú pred rozkladom, a preto sa napríklad v ananásovej šťave uloženej v chlade a tme takmer nemení obsah vitamínu C.

Z minerálov je v ananáse zaujímavý draslík, meď, železo a zinok.

Okrem týchto nutrične dôležitých látok obsahuje ananás enzýmy (proteolytický enzým bromelín a proteázu) podobné pepsínu a papaínu, ktoré napomáhajú tráveniu bielkovín.
Enzýmy sa pri teplotách zhruba nad 50 °C rozkladajú, takže takúto účinnosť má len surový ananás.

Ananás obsahuje unikátny enzým zvaný bromelín. Bromelín má aj širšie využitie.
Dokázalo sa, že pomáha rozpúšťať krvné zrazeniny, a preto ho možno využiť pri liečení srdcovocievnych ochorení.

Existujú dôkazy aj o tom, že ananás môže pozitívne ovplyvniť liečbu trombózy a infekcií močových ciest.
Údajne tiež zvyšuje účinnosť antibiotík.

Posledné výskumy naznačujú, že ananás podobne ako sója, je zdrojom prírodných fytoestrogénov, takže by sa mal objavovať v jedálnom lístku žien v období menopauzy.

Čerstvý ananásový šalát by mal byť preto súčasťou jedálneho lístka pri konzumácii ťažkých mäsových jedál.
Tí, ktorí majú problémy s trávením, by mali pred jedlom vypiť dva decilitre ananásovej šťavy, ktorá je schopná do značnej miery nahradiť žalúdočné kyseliny.

Ananás v čokoláde má pomerne vysoký obsah vitamínu C, karoténov a taktiež vysoký obsah enzýmov.
Ďalej ananás v čokoláde obsahuje vápnik, fosfor, sodík, draslík, horčík.
Taktiež vitamín E, malé množstvo medi, zinku, železa a B vitamínov.

Jedna šálka čerstvých kúskov ananásu obsahuje 0.89g bielkovín, 82 kalórií a 2.3g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 180mg
Fosfor - 13mg
Horčík - 20mg
Mangán - 1.53mg
Meď - 0.181mg
Selén - 0.2µg
Sodík - 2mg
Vápnik - 21mg
Zinok - 0.2mg
Železo - 0.48mg
   Vitamíny:
Kyselina listová - 30µg
Kyselina pantoténová - 0.351mg
Niacín - 0.825mg
Vitamín A - 96 IU
Vitamín B1 (tiamín) - 0.13mg
Vitamín B2 (riboflavín) - 0.053mg
Vitamín B6 - 0.185mg
Vitamín C - 78.9mg
Vitamín E - 0.03mg
Vitamín K - 1.2µg


Zloženie:

Pôvod:

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Ananás v čokoláde [mliečnej]

Ananás v čokoláde [mliečnej]

Ananás
-zlepšuje činnosť čriev, chráni ich pred baktériami a parazitmi, redukuje nafukovanie a zápchu
-zmierňuje zápaly a je mimoriadne účinný pri problémoch s kĺbmi
-znižuje opuchy a pôsobí proti nadmernému hromadeniu tekutín v tkanivách
-detoxikuje organizmus
-rozpúšťa usadeniny na stenách ciev
-urýchľuje rekonvalescenciu po úrazoch a zvyšuje fyzickú kondíciu