Ovsené otruby BIO

Nový produkt

Ovsené otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.

Kvalitou a kvantitou proteínov ovos ďaleko prevyšuje pšenicu.

Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlákninu.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 3 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 3 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,06 €.


3,65 €

3,65 € za kilogram

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Ovos je ďalšou z potravín, vhodných pre ľudí s potravinovou intoleranciou na pšenicu.
Niektoré štúdie poukazujú na fakt, že aj ľudia alergickí na glutén môžu tolerovať malé množstvá ovsa, či výrobkov z neho vyrobených.

Je to kvôli tomu, že ovos samotný neobsahuje glutén.
Obsahuje však proteíny, ktoré sú gluténu podobné, takže schopnosť tolerovať ovos pri celiakii MUSÍ byť posudzovaná individuálne.

Nutnou podmienkou ďalej je, že ovos musí byť čistý a finálny výrobok nesmie byť pri výrobnom procese kontaminovaný gluténom z iných obilnín.
To je mnohokrát len veľmi ťažko dosiahnuteľné.

Ovos je tvrdá obilnina bohatá na živiny a vlákninu. Dokáže prežiť aj v náročných podmienkach.
Je dostupný v rôznych formách počas celého roka a jeho používaním zvyšujeme nutričnú hodnotu mnohých jedál.

Ovsené otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík. Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené otruby ďaleko prevyšujú pšenicu.

Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovsených otrubách je vyšší ako v iných obilninách.

Ovos prospieva nášmu telu viacerými spôsobmi.

  • Rozpustná vláknina – betaglukán, ktorá sa nachádza hlavne v obale jadra, pomáha znižovať hladinu “zlého” LDL cholesterolu, čím napomáha k znižovaniu pravdepodobnosti srdcovo-cievnych chorôb.
  • Nízký glykemický index ovsa pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.
  • Nerozpustná vláknina napomáha aj dobrému tráveniu, črevnej peristaltike a prirodzenému čisteniu čriev.
  • Ovos, ako aj mnoho iných rastlín obsahuje tzv fytochemikálie, ktoré majú antioxidačné účinky a pomáhajú predchádzať rôznym chorobám.
  • Konzumácia ovsa môže pomôcť aj pri znižovaní, alebo udržaní si váhy.
    Vláknina v ňom obsiahnutá je schopná absorbovať vodu. Gelová hmota, ktorá vznikne spomalí trávenie a tak predĺži pocit plnosti po najedení.


Ovsené otruby pridané do cesta, môžu ozvláštniť chuť chleba, pečiva, alebo koláčov. Ovsenými otrubami môžeme napríklad zahustiť omáčku.

Ovsené otruby použijeme aj ako plnivo do pomazánok, nátierok a pri príprave rôznych príloh.
Môžeme otruby pridať do plniek, ktorými plníme mäso a zeleninu.

Keď spomenieme raňajky, kto z nás by nepoznal ovsenú kašu, či musli?
Ovos môžeme konzumovať aj surový, či len zaparený horúcou vodou.

Treba však mať na pamäti, že dlhým varením znižujeme nutričnú hodnotu ovsených otrúb a zároveň zvyšujeme ich glykemický index, takže by sme ich mali tepelne upravovať len tak dlho ako je nevyhnutné.

Alergén: Glutén

Krajina pôvodu Anglicko

zdroj jedloakopriatel.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Ovsené otruby BIO

Ovsené otruby BIO

Ovsené otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík.

Kvalitou a kvantitou proteínov ovos ďaleko prevyšuje pšenicu.

Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlákninu.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: