tamari sójová omáčka 200ml - RACIO Zdravá Výživa


tamari sójová omáčka 200ml

633

Nový produkt

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 3 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 3 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,09 €.


Viac informácií

Tamari sójová omáčkaTamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.PopisTamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá. Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.V Dobrotách leto 2013 sa na strane 4-6 a 12-13 dočítate bližšie informácie o fermentovaných sójových výrobkoch a ďalších japonských výrobkoch. Nájdete tu ďalšie zaujímavé informácie o výrobe a tipy na použitie japonských fermentovaných špecialít - shoyu, tamari a miso.Tipy na použitie:gratinovaná plnená cuketa - recept je napísaný na strane 8 v časopise Dobroty leto 2013; šalát z avokáda a bielej reďkovky - recept je napísaný na strane 9 v časopise Dobroty leto 2013; zálievka z  kešu orechov - zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu | orechov. dressing na šalát - zmiešajte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablčný ocot, dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom; jednoduchý dressing na šalát - zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom; restovaná hliva ustricovitá - hlivu restujte na troche olivového oleja, keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie; marinády; na zeleninu, mäso i ryby - tamari zmiešajte podľa chuti buď s medom, alebo javorovým, alebo agávovým sirupom, potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte; - výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva; pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) - tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu; polievky, omáčky, zeleninové zmesi ...Rozdiel medzi shoyu a tamari: Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.Vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty. Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.ZloženieSÓJOVÉ BÔBY (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo: Aspergillus oryzae. Môže obsahovať stopy lepku.AlergénySójové bôbySkladovanieNa chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 300 kJ / 71 kcal Tuky: 0,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g Sacharidy: 8,7 g z toho cukry: 2,0 g Bielkoviny: 8,3 g Soľ: 13,5 g 

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

tamari sójová omáčka 200ml

tamari sójová omáčka 200ml