Pekanové orechy miešané vlašské orechy, pekanové orechy miešané vlašské

Zväčšiť

Orechy pecan/vlašské

Nový produkt

Pri pravidelnej konzumácii pekanových orechov je človek chránený pred tvorbou žlčových kameňov.

Podľa posledných štúdií môžeme konzumáciou pekanových orechov potláčať choroby ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba a ochorenia srdca.

Pekanové orechy obsahujú tiež fytochemikálie a nenasýtené tuky.

Viac detailov

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 13 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 13 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,39 €.


  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Pekanové orechy sú podobné vlašským orechom. Sú však dlhšie, jemnejšie a sladšie.

Pekan je veľmi kvalitný orech, ktorý má okrem tuku až 10 % bielkovín.
Obsahuje veľké množstvo provitamínu A, vitamíny skupiny B, draslík, fosfor, vápnik a železo.

Jadro pekanového orecha je jedlé, s bohatou maslovou príchuťou.
Konzumovať sa môže čerstvo vylúpané alebo je možné pekanové orechy pridávať do rôznych pokrmov.

Pecanové orechy sú vynikajúce obzvlášť v rôznych orechových dezertoch, ale aj všeobecne vhodné na oživenie jedálnička.

Pekanové orechy môžeme konzumovať samotné, alebo pridať do musli a iných zmesí, sladkého a slaného pečiva.
Vďaka obsahu tuku z nich môžeme urobiť výbornú orechovú nátierku.

Orechy môžeme uchovávať na chladnom a suchom mieste aj rok.
Vylúpané pekanové orechy skladované pri teplote mínus 15 stupňov vydržia až dva roky.

100g pekanových orechov obsahuje: 13.86g sacharidov, 9.17g bielkovín a 9.6g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 410mg
Fosfor - 277mg
Horčík - 121mg
Mangán - 4.5mg
Vápnik - 70mg
Zinok - 4.53mg
Železo - 2.5mg
   Vitamíny:
Vitamín B1 - 0.66mg
Vitamín B2 - 0.13mg
Vitamín B3 - 1.167mg
Vitamín B5 - 0.863mg
Vitamín B6 - 0.21mg
Vitamín B9 - 22mg
Vitamín C - 1.1mg
Vitamín E - 1.4mg
Vitamín K - 3.5µg

 

Chutný recept - Kokosovo-pekanový krém

Potrebujeme:
1 kondenzované mlieko, 4 žĺtky, 1 1/2 PL vanilkový extrakt, 1 1/2 balenia masla, 3 hrnčeky kokosovej múky, 1 1/2 hrnčeka cukru, 1 1/2 hrnčeka pekanových orechov.

Postup:
Pomocou metličky vymiešame žĺtky, mlieko a vanilku vo veľkej panvici na strednej teplote.

Pridáme maslo a cukor a varíme na strednej teplote okolo 15 minút alebo až nezhustne a nezhnedne (1 minútu bude riedka, ale potom hustejšia).
Neustále miešame.

Odložíme a pridáme kokos a pekanové orechy a dobre premiešame.

Krajina pôvodu USA

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Orechy pecan/vlašské

Orechy pecan/vlašské

Pri pravidelnej konzumácii pekanových orechov je človek chránený pred tvorbou žlčových kameňov.

Podľa posledných štúdií môžeme konzumáciou pekanových orechov potláčať choroby ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba a ochorenia srdca.

Pekanové orechy obsahujú tiež fytochemikálie a nenasýtené tuky.