Lieskové orechy, liekové orechy šúpané, lieskovce pražené

Lieskové orechy (pražené, šúpané)

Nový produkt

Lieskové orechy majú dobrý vplyv pri fyzickom vyčerpaní, pri neurózach upokojujú a zlepšujú pamäť.

Povzbudzujú funkciu čriev, vývoj svalstva a posilňujú cievy-priaznivo pôsobia pri srdcových a obehových chorobách.

Obsahujú fosfor, horčík, vápnik, draslík, železo, meď. Z vitamínov obsahujú predovšetkým vitamín E a B.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 17 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 17 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,34 €.


9,69 €

19,38 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Lieskové šúpané orechy sú dobre známou pochutinou, obsahujú až 60 % tuku, okolo 19 % bielkovín, 5 % sacharidov a ďalšie látky.
Lieskové šúpané orechy obsahujú fosfor, železo, horčík, vápnik, vitamíny E a C.

Vzhľadom ku svojej ľahkej stráviteľnosti (keď ich dobre pohryzieme a premiešame so slinami) sú lieskové orechy obzvlášť cennými vo výžive detí.
Pravidelnou konzumáciou lieskových orechov predchádzame anémii.

Lieskové orechy povzbudzujú funkciu čriev, vývoj svalstva a posilňujú cievy.
Lieskové orechy sú zásadotvorné.

Orechy liesky sú veľmi prospešné pri neurózach, nervovom a fyzickom vyčerpaní, pre zlepšenie pamäte a na ukľudnenie.
Tiež sú lieskové orechy vhodné ako posilňujúci prostriedok pre chorých, rekonvalescentov, študentov a športovcov.

100g lieskových orechov obsahuje: 16.7g sacharidov, 60.75g tuku, 14.95g bielkovín a 11g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 680mg
Fosfor - 290mg
Horčík - 163mg
Mangán - 6.175mg
Vápnik - 114mg
Zinok - 2.45mg
Železo - 4.7mg
   Vitamíny:
Vitamín A - 6µg
Vitamín B1 - 0.643mg
Vitamín B2 - 0.113mg
Vitamín B3 - 1.8mg
Vitamín B5 - 0.918mg
Vitamín B6 - 0.563mg
Vitamín B9 - 113mg
Vitamín C - 6.3mg
Vitamín E - 15mg
Vitamín K - 14.2µg


Olej získaný lisovaním sa užíva hlavne v parfumérii a maliarstve.

Pri nadmernej konzumácii lieskových orechov môžete pocítiť pálenie záhy.

Chutný recept - Rožteky z lieskových orechov

Potrebujeme:
300g maslo, 50g práškový cukor, 1 vajce, postrúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna, 150 g zomletých lieskových orechov, 400 g preosiata hladká celozrnná múka

Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame na hladké cesto s cukrom, vajcom, postrúhanou citrónovou kôrou, zomletými lieskovýmu orechami a hladkou múkou.
Z cesta rukou tvarujeme malé úhladné rožteky, ktoré ukladáme na plech.

Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a ešte teplé obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.

Krajina pôvodu Turecko

Recenzie

Napísať recenziu

Lieskové orechy (pražené, šúpané)

Lieskové orechy (pražené, šúpané)

Lieskové orechy majú dobrý vplyv pri fyzickom vyčerpaní, pri neurózach upokojujú a zlepšujú pamäť.

Povzbudzujú funkciu čriev, vývoj svalstva a posilňujú cievy-priaznivo pôsobia pri srdcových a obehových chorobách.

Obsahujú fosfor, horčík, vápnik, draslík, železo, meď. Z vitamínov obsahujú predovšetkým vitamín E a B.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: