Viac informácií
Mandle pražené, solené, lúpané (blanšírované)Balenie: zip uzatvárateľné stojaté vreckoKrajina pôvodu: USAÚčinky prírodných mandlí: Mandle sa vyznačujú vysokým obsahom bielkovín (15 -30%) a nenasýtenými mastnými kyselinami (40 - 50%). Nájdete tu tiež veľa vlákniny, vitamínu B1, B2, B3, B6 a E. Sú tiež bohatým zdrojom vápnika, horčíka, draslíka, zinku, fosforu, selénu, železa a mangánu. Obsahujú tiež glykozidy (amygdalin, prunasin), ktoré v tele pôsobia protizápalovo.Vďaka tomuto bohatému obsahu vitamínov, minerálov a iných dôležitých zložiek pre správnu funkciu tela, majú plody mandlí veľmi pozitívny vplyv na zdravie. Pomáhajú znižovať hladinu škodlivého cholesterolu, viažu voľné radikály v tele, sú prevenciou proti rakovinovému bujneniu, znižujú riziko kardiovaskulárnych chorôb, podporujú krvný obeh a celkovú imunitu tela. V neposlednom rade znižujú riziko vzniku diabetu a Alzheimerovej choroby.Rozšírenie: Mandle, plody mandle obyčajnej (Amygladus communis) pochádzajú zo Strednej Ázie. Boli známe už starým Hebrejom a Feničanom. V súčasnosti mandľovníky rastú predovšetkým v západnej Ázii, Taliansku, Portugalsku, na juhu Francúzska, v Španielsku, na Balkáne, v severnej Afrike a v Kalifornii. Pre mnohé krajiny sú dôležitým vývozným artiklom. VÝŽIVOVÉ INFORMÁCIE: 100 g obsahuje: Energia 2500 kJ / 597 kcal Bielkoviny 22 g Sacharidy 8 g - z toho cukry 5 g Tuky 53 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 4 g Vláknina 12 g Povolené množstvo pri Low FODMAP diéte : 10ks denne