Nový produkt
Chutne pripravená shushi ryža je zdravá a ľahko sa s ňou chudne bez hladovania.
Najhodnotnejšou zložkou ryže sú komplexné sacharidy, z ktorých pochádza až 85 % energie.
Okrem toho je ryža bohatá na vitamíny skupiny B, na minerálne látky a stopové prvky (fosfor, draslík a železo).
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 4 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 4 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.
Ryža na prípravu Sushi PREMIUM
Chutne pripravená shushi ryža je zdravá a ľahko sa s ňou chudne bez hladovania.
Najhodnotnejšou zložkou ryže sú komplexné sacharidy, z ktorých pochádza až 85 % energie.
Okrem toho je ryža bohatá na vitamíny skupiny B, na minerálne látky a stopové prvky (fosfor, draslík a železo).
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Ryža vhodná na prípravu sushi
V ryži sa nachádza viac kvalitných rastlinných bielkovín ako v pšenici.
Okrem toho ryža neobsahuje lepok ani tuk. Preto ju môžu jesť celiatici a pri problémoch s cholesterolom.
Ryža je bohatá na škrob, obsahuje menšie množstvo bielkovín, ale ich biologická hodnota je veľmi vysoká.
Ryža obsahuje jednoduché aj zložené sacharidy.
Jednoduché sacharidy zahŕňajú glukózu, fruktózu a laktózu.
Zo zložených sacharidov je to škrob (85% hmotnosti ryžového zrna).
Ryža má nízky obsah tukov, neobsahuje cholesterol.
Kyselina linolová, ktorú si telo nevie samo syntetizovať, tvorí až 30% z celkového množstva tukov v ryži.
Ryža obsahuje vitamíny skupiny B: vitamín B1 (tiamín), vitamín B2 (riboflavín), vitamín B3 (niacín) a vitamín B6 (pyridoxín).
Z vitamínov, ktoré sú rozpustné v tukoch, sa v ryži nachádza vitamín A a vitamín E.
Minerálne látky sú aj v ryži bohato zastúpené. Obsahuje veľa draslíka a má nízky obsah sodíka.
Ďalej sa v ryži nachádza zinok, vápnik, železo, horčík, mangán, fosfor, kobalt, selén a fluór.
Hoci pestovanie ryže nie je pre našu oblasť typické, jej konzumáciu ocenia najmä celiatici.
Ryža vo všeobecnosti patrí medzi najmenej alergénne potraviny a dobre ju znášajú deti aj dospelí s tráviacimi problémami.
Prínosy ryže pre Vaše zdravie
- ryža nenadúva, preto je ideálna pre deti, starších ľudí a pri žalúdočnej a žlčníkovej diéte
- ryžový odvar pomáha pri vysokých teplotách a zápaloch, zmierňuje hnačku a zápchu, lieči tráviace a črevné problémy
- ryža mierne odvodňuje, zbavuje telo škodlivín a je dobrou prevenciou obličkových kameňov.
Ryžu môžete bez obáv jesť, aj keď si strážite hmotnosť. Sto gramov surovej ryže má priemerne 365 kJ, ale pri varení trojnásobne zväčší svoj objem.
Na zasýtenie vám bohato stačí aj polovičné množstvo, napríklad keď ju zamiešate do zeleninového šalátu.
Krajina pôvodu Taliansko
zdroj pluska.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Pri pravidelnej konzumácii pekanových orechov...
Najznámejší a najvýraznejší liečivý účinok...
Ligurček vňať
Fazuľa mungo - prevencia na rakovinu a iné...
Ryžová múka
Ľanové semienka sú zložené zo 42 % tukov a 28 %...
Červená paprika mletá sladká
Citrónové korenie
Grilovacie korenie