Viac informácií
Ľanová múka hnedá Múka vhodná do kaší, polievok, na zahusťovanie. Vhodná pre bezlepkovú diétu. Ľanová múka do seba nasáva tekutiny a nabobtnáva. Odporúčaná denná dávka je jedna polievková lyžica denne, pri konzumácii väčšieho množstva má laxatívne účinky.Administratívne zaradenie: Olejniny Zloženie: Ľanová múka - ľan hnedý, jemná sypká konzistencia Výrobok je vhodný pre priamu konzumáciu Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Múka vhodná do kaší, polievok, na zahusťovanie. Vhodná pre bezlepkovú diétu. Ľanová múka do seba nasáva tekutiny a nabobtnáva. Odporúčaná denná dávka je jedna polievková lyžica denne, pri konzumácii väčšieho množstva má laxatívne účinky. Surovina neobsahuje žiadne pridané látky.Semienka patria k ozajstným výživovým pokladom. Konzumujeme je najlepšie v surovom stave, kedy sú nutrične najhodnotnejšie. Ľan hnedý sa vyznačuje typicky orieškovou chuťou, zlatý ľan je chuťovo jemnejšia. Oba druhy majú takmer totožné výživové zložky, líšia sa len farbou semena.Z pohľadu výživové hodnoty sú ľanové semienka tzv. Superpotraviny. Vyznačuje sa vysokým obsahom vitamínov B1, B2, B3, B5, B6, vitamínu E. Ďalej obsahom vápnika, železa, mangánu, horčíka, fosforu, draslíka, selénu a zinku. Ľanové semienka obsahujú cca 30% tukov, konkrétne omega 3 mastné kyseliny, ktoré sa vyskytujú hlavne v rybom tuku, majú priaznivý vplyv na metabolizmus tukov (znižujú LDL cholesterol). Vedľa prospešných omega 3 mastných kyselín obsahujú ľanové semienka tiež koncentrácia fytoestrogénov lignanov, čo sú rastlinné estrogény, ktoré sa v našom organizme správajú podobne ako estrogény ľudské. Konzumáciu by sa mali vyhnúť tehotné a dojčiace ženy.Povolené množstvo pri Low FODMAP diéte : do 10g denne