Nový produkt
Marhuľové jadrá dodajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok, najmä horčík a kálium
Dôležitý je vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej počas tehotenstva)
Horké mandľové jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (laetril alebo vitamín B17)
Amygdalín je kombinácia neutralizovanej kyseliny kianovodíkovej, ktorá pomáha v boji a prevencii proti rakovine
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 19 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 19 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,57 €.
Marhuľové jadrá
Marhuľové jadrá dodajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok, najmä horčík a kálium
Dôležitý je vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej počas tehotenstva)
Horké mandľové jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (laetril alebo vitamín B17)
Amygdalín je kombinácia neutralizovanej kyseliny kianovodíkovej, ktorá pomáha v boji a prevencii proti rakovine
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
POZOR! Konzumovať max.2-3 jadierka denne, obsahuje amygdalín (B17), ktorý môže pri konzumácii väčšieho množstva spôsobiť otravu
Existujú dva druhy marhuľových jadier – sladké a horké.
Sladké marhuľové jadrá pochádzajú z pestovaných marhúľ, ktoré sa bežne ponúkajú na trhoch.
Horké marhuľové jadrá sa získavajú z malých kyslastých divých marhúľ rastúcich v krajinách ich pôvodu.
Horké marhuľové jadrá sa vyznačujú svojou typickou aromatickou horkou mandľovou chuťou.
Jadierka sa môžu líšiť vo svojej veľkosti a sfarbením.
Zpravidla sú sladké jadrá podlhovasté a horké majú skôr menšiu guľatejšiu formu.
V júli sa marhule zbierajú a sušia. Po polovici času sušenia sa zo sladkých mäkkých marhúľ ručne vytlačí kôstka.
Pri kyslastej odrode divých marhúľ sa ovocie najskôr prekrojí a ručne sa kôstka vyberie.
Kôstky sú ďalej sušené a napokon sa rozbijú, aby sa získala mandľa – jadro.
Marhuľové jadrá sa starostlivo ručne preberajú.
Často sa môžeme stretnúť s tvrdeniami, že aj sladké marhuľové jadrá obsahujú amygdalín. To však nie je pravda.
Výlučne horké marhuľové jadrá z malých kyslastých divých marhúľ obsahujú túto substanciu.
Nasadzovanie vitamínu B17 v biologickej rakovinovej terapii je už od 50. rokov minulého storočia kontroverzne diskutované.
Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach.
Štúdie zo 70. rokov potvrdili jednoznačne (pri pokusoch na zvieratách) účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám (Dr. Ernst Krebs, Dr. Kanematsu Sugiura).
Školské lekárstvo však tento účinok popiera.
(podľa diplomovaného chemického inžiniera Gernota Homesa)
“Vitamín B17 je vo svojej čistej forme biela vo vode rozpustná a horkasto chutiaca substancia.
Z chemického hľadiska sa skladá z dvoch cukrových molekúl – benzylovej a kyanidovej.
Často je tvrdené, že vitamín B17 je preto jedovatý, lebo obsahuje kyanid.
To je potom spájané s vysoko jedovatým cyankáli.
Nie je to pravda! Kyanid vo vitamíne B17 je stabilne viazaný v atómovom spojení.
Presne tak, ako kyanid v nejedovatom vitamíne B12.
Opačne však ako kyanid v cyankáli, ktorý leží vo voľnej iónovej väzbe a uvoľňuje sa už pri rozpúšťaní vo vode.
Vitamín B17 nie je jedovatý.
Kto tvrdí niečo iné, je buď zle informovaný alebo neseriózny.
Rakovinové bunky obsahujú veľké množstvo enzýmu zvaného beta-glucuronidasa (ďalej BG).
BG sa vyskytuje aj v zdravom organizme, ale v minimálnom množstve.
V prítomnosti BG sa vitamín B17 rozpadá a uvoľňuje kyselinu kyanovodíkovú a benzaldehyd.
Tieto dve látky bojujú proti rakovine zvnútra a ničia ju.
Čo sa však stane s vitamínom B17 v zdravom tele?
Čo sa deje, keď kyselina kyanovodíková a benzaldehyd prejdú do zdravého tkaniva?
Zdravé bunky na rozdiel od rakovinových obsahujú enzým zvaný rhodanesa.
Tento enzým dokáže kyselinu kyanovodíkovú premeniť na thiocyanat, ktorý je pre nás zdravý.
Thiocyanat znižuje krvný tlak a za druhé je látkou, z ktorej náš organizmus produkuje pre nervy tak dôležitý vitamín B12.
Jedovatý benzaldehyd sa mení pomocou vzdušného kyslíka na bolesti utišujúcu kyselinu benzoovú.
To je snáď aj dôvod, prečo vitamín B17 pôsobí utišujúco pri bolestiach.
Keďže sa rakovinové bunky živia kvaseným cukrom a nie kyslíkom, nemajú proti benzaldehydu žiadnu šancu.
V krátkosti povedané: vitamín B17 bojuje proti rakovine zvnútra a pre normálne bunky je zdravý – podľa G. Homesových vysvetlení.
Na tomto mieste Vám doporučujeme si zaobstarať knihu od Philippa Daya “Rakovina – prečo stále umierame bez spoznania pravdy,” a tiež "Svět bez rakoviny - Príběh vitaminu B17 - Griffin Edward", aby ste sa dokázali správne orientovať, skôr ako učiníte dôležité rozhodnutia.
Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa pôsobením vitamínu B17) odporúča chorým jesť denne 30-50 marhuľových jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelené počas celého dňa.
V prípade ochorenia začíname s 10. marhuľovými jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok.
Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 marhuľových jadierok.
marhuľové jadierka by sa mali konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájami alebo ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť jadierok.
Ešte slovko k téme kyselina kyanovodíková a jedovatosť marhuľových jadier.
U žiadnej z osôb, ktoré trpeli nádorovým ochorením a konzumovali marhuľové jadrá ako potravinový doplnok sa neprejavila nevoľnosť alebo iné symptómy otravy.
Aj keď sa pri rakovinovom ochorení liečite terapiami školského lekárstva (ožarovanie, chemoterapia), je kombinácia užívania jadierok ako prídavná terapia cennou podporou pre poškodený imunitný systém.
Pravidelného konzumovania marhúľ a marhuľových jadier by sa preto nemal nikto vzdať …
Je dôležité konzumovať marhuľové jadrá spolu s enýzmovým preparátom, alebo ešte lepšie spolu s čerstvými alebo sušenými marhuľami.
Toto ovocie obsahuje enzými, ktoré sú súčasťou celého mechanizmu účinku amygdalínu.
Kto konzumuje marhuľové jadrá zo zdravotného hľadiska (obsahujú vitamín E, B vitamíny, kálium, horčík a u horkých jadier amygdalín), by mal dávať pozor na to, aby boli jadrá prírodne sušené a nepražené.
Vysoké teploty ničia časť vzácnych výživných látok, ktoré obsahujú.
Marhuľové jadrá majú tak isto ako iné oriešky určitý potenciál na alergické reakcie, čo môže viesť vo výnimočných prípadoch k neznášanlivosti.
Ak by sa niečo také prejavilo, musí sa znížiť konzumované množstvo marhuľových jadierok, alebo v najhoršom prípade ich úplne vynechať.
Ak má niekto problémy s hryzením jadierok, môže si jadierka pomlieť na múčku (napr. na kávovom mlynčeku) a tak pridávať napr. do jogurtu alebo müsli.
Nedoporučuje sa marhuľové jadierka variť, aby zmäkli, pretože strácajú svoj účinok.
Krajina pôvodu Turecko
zdroj ezopress.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Zázvor tlmí zrážanlivosť krvi, zlepšuje jej...
Vanilínový cukor
Černuška siata černucha nazývaná aj čierna rasca
Vďaka vysokému obsahu cukru sú ďatle vhodné...
Mladý jačmeň pomáha telu, aby sa liečilo samo...
AnanásZlepšuje činnosť čriev, chráni ich pred...
Špaldová múka typ graham TGL180
Karamelizované banánové chipsy so...
Chutne pripravená hnedá ryža je zdravá a ľahko...
Píniové orechy sú výborné pri liečbe nervových...