Lieskové orechy, liekové orechy šúpané, lieskovce pražené


Lieskové orechy (pražené, šúpané)

Nový produkt

Lieskové orechy majú dobrý vplyv pri fyzickom vyčerpaní, pri neurózach upokojujú a zlepšujú pamäť.

Povzbudzujú funkciu čriev, vývoj svalstva a posilňujú cievy-priaznivo pôsobia pri srdcových a obehových chorobách.

Obsahujú fosfor, horčík, vápnik, draslík, železo, meď. Z vitamínov obsahujú predovšetkým vitamín E a B.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 16 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 16 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,48 €.


9,19 €

18,38 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Lieskové šúpané orechy sú dobre známou pochutinou, obsahujú až 60 % tuku, okolo 19 % bielkovín, 5 % sacharidov a ďalšie látky.
Lieskové šúpané orechy obsahujú fosfor, železo, horčík, vápnik, vitamíny E a C.

Vzhľadom ku svojej ľahkej stráviteľnosti (keď ich dobre pohryzieme a premiešame so slinami) sú lieskové orechy obzvlášť cennými vo výžive detí.
Pravidelnou konzumáciou lieskových orechov predchádzame anémii.

Lieskové orechy povzbudzujú funkciu čriev, vývoj svalstva a posilňujú cievy.
Lieskové orechy sú zásadotvorné.

Orechy liesky sú veľmi prospešné pri neurózach, nervovom a fyzickom vyčerpaní, pre zlepšenie pamäte a na ukľudnenie.
Tiež sú lieskové orechy vhodné ako posilňujúci prostriedok pre chorých, rekonvalescentov, študentov a športovcov.

100g lieskových orechov obsahuje: 16.7g sacharidov, 60.75g tuku, 14.95g bielkovín a 11g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 680mg
Fosfor - 290mg
Horčík - 163mg
Mangán - 6.175mg
Vápnik - 114mg
Zinok - 2.45mg
Železo - 4.7mg
   Vitamíny:
Vitamín A - 6µg
Vitamín B1 - 0.643mg
Vitamín B2 - 0.113mg
Vitamín B3 - 1.8mg
Vitamín B5 - 0.918mg
Vitamín B6 - 0.563mg
Vitamín B9 - 113mg
Vitamín C - 6.3mg
Vitamín E - 15mg
Vitamín K - 14.2µg


Olej získaný lisovaním sa užíva hlavne v parfumérii a maliarstve.

Pri nadmernej konzumácii lieskových orechov môžete pocítiť pálenie záhy.

Chutný recept - Rožteky z lieskových orechov

Potrebujeme:
300g maslo, 50g práškový cukor, 1 vajce, postrúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna, 150 g zomletých lieskových orechov, 400 g preosiata hladká celozrnná múka

Postup:
Zmäknuté maslo vymiešame na hladké cesto s cukrom, vajcom, postrúhanou citrónovou kôrou, zomletými lieskovýmu orechami a hladkou múkou.
Z cesta rukou tvarujeme malé úhladné rožteky, ktoré ukladáme na plech.

Upečieme vo vopred vyhriatej rúre a ešte teplé obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.

Krajina pôvodu Turecko

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Lieskové orechy (pražené, šúpané)

Lieskové orechy (pražené, šúpané)

Lieskové orechy majú dobrý vplyv pri fyzickom vyčerpaní, pri neurózach upokojujú a zlepšujú pamäť.

Povzbudzujú funkciu čriev, vývoj svalstva a posilňujú cievy-priaznivo pôsobia pri srdcových a obehových chorobách.

Obsahujú fosfor, horčík, vápnik, draslík, železo, meď. Z vitamínov obsahujú predovšetkým vitamín E a B.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: