himalájska čierna soľ, jemná 1000g - RACIO Zdravá Výživa


himalájska čierna soľ, jemná 1000g

413044

Nový produkt

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 4 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 4 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.


Viac informácií

Himalájska čierna soľ, jemnáVegáni oceňujú čiernu soľ pre jej vaječnú chuť. Používa sa napríklad ako korenie do tofu, aby napodobnila vaječný šalát. Nemožno ju zameniť za bežnú soľ vďaka jej špecifickej chuti.Indická čierna soľ je používaná stovky rokov ako dochucovadlo jedál v ázijských krajinách obklopujúcich Himaláje. Pôvodne ju ťažili v prírodných sopečných baniach v Severnej Indií a Pakistane, alebo zo soľných jazier na okolí Himalájí Sambhar a Didwana.  Tradične túto získanú ,,surovú,, soľ tepelne spracovali s použitým dreveného uhlia a rastlinného materiálu, z ktorej napokon získali tmavý kryštál bohatý na zlúčeniny sulfidu sodného Táto tradične vyrobená čierna soľ je taktiež bohatá na železo a ostatné minerálne látky. Moderné výrobné metódy sú podobné ako tie tradičné, len v dôsledku toho vedia získať zo surovej kamene toľko minerálnych látok  ako by sa podarilo použitým tradičných spracovacích metód.Zloženie Indická (Himalájska) čierna soľ sa skladá z najväčšej časti z chloridu sodného, ktorý je základnou zložkou bežnej kuchynskej soli, ďalej zo stopových prvkov ktoré obsahujú najmä železo, horčík sírany a sulfidy. Chlorid sodný zaisťuje slanú chuť, sulfid železa dáva  ružovo- šedú farbu soli, a sírovodík robí charakteristickú vaječnú vôňu soli, Indovia privlastňujú svojej čiernej soli vôňu vareného žĺtka vajíčka.Potenciálne pozitívne vplyvy na organizmus Indickej čiernej soli  v Ayurvédskej medicíne privlastňujú chladiaci účinok, a používajú ju pri liečbe rôznych zdravotných problémov ako napríklad  zápcha, tráviace ťažkosti, pálenie záhy, nadúvanie, plynatosť, struma, zlý zrak a hystéria, – podľa knihy “Bylinky, ktoré liečia./org: Herbs that Heal.”V Indii, čiernu soľ niekedy odporúčajú ľuďom ľuďom ktorý musia obmedziť prísun soli kvôli hypertenzií, lebo sú presvedčení že má nižší obsah sodíka ako obyčajná kuchynská soľ.Ako sme to už vyššie spomenuli je rozdiel medzi synteticky a tradičnou cestou vyrobenou soľou. Synteticky vyrobená soľ  má veľmi blízko so svojim obsahom sodíka k obyčajnej kuchynskej soli. Pri vysokom krvnom tlaku prekonzultujte svoje možnosti konzumácie soli so svojim lekáromBenefity v gastronómií Indická čierna soľ je využívaná najviac v ázijskej kuchyni, vrátane jogurtov, chutney, nakladanej zeleniny, šalátov a pri každom druhu ovocia. Je často veľmi oceňovaná pri striktných vegánov, nakoľko dobre napodobňuje chuť vajec vo veganských tofu , a ostatných vegetariánskych jedlách. Počas horúcich letných mesiacov je taktiež používaný ako dochucovadlo ochladzujúcich nápojov, čo je praktický spôsob doplnenia sodíka ktorý  sa z nášho organizmu vytratí potením.Skúste tiež ďalšie produkty značky Najtelo, ktoré nájdete v kategóriách Potraviny, nápoje, Potraviny a Soľ a korenie. Produkt zrecenzovalo 8 zákazníkov a 100 % by ho odporúčalo aj ostatným. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Soľ a korenie.Skladujte pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.  

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

himalájska čierna soľ, jemná 1000g

himalájska čierna soľ, jemná 1000g