Viac informácií
KuskusKuskus je tradičný pokrm pôvodom z Maroka. Kuskus samotný je vlastne cestovina vyrábajúca sa sparením semoliny z tvrdej pšenice, ktorá sa formuje do malých guličiek. Je veľmi výživný a obsahuje veľa uhľohydrátov, vlákninu, bielkoviny, vitamníny skupiny B, vitamín E, vápnik, železo a fosfor. Dodá energiu a napriek tomu, že je ľahký, výborne zasýtia.Príprava kuskusu: Zalejeme vriacou vodou v pomere 1: 2 (kuskus, voda). Premiešame a necháme 10 min. odstáť pod pokrievkou a pokračujeme v úprave podľa receptu či fantázie.Krajina pôvodu: TalianskoRECEPTY s kuskusom:Kuskus s paradajkami a kozím syrom:Vezmite misu a nasypte do nej 3 hrnčeky kuskusu, ktoré zalejte dvojnásobným množstvom vývaru zo zeleniny. Potom, čo sa vývar vsiakne, pokrájajte 10 cherry paradajok a pridajte ich, ďalej mäkký kozí syr, nakrájanú bazalku a nezabudnite pokvapkať olivovým olejom. Dochuťte korením a soľou podľa Vašej chuti. Môžete celú zmes nechať zapiecť v rúre.Kuskus na sladko:75 g kuskus 15 g obilný nápoj sušený (sójový, ovsený alebo ryžový) 40 g broskyne konzervované 50 g ananás konzervovaný škorica, javorový sirupPostup prípravy pre 1 osobu: Kuskus pripravíme podľa návodu, len do neho pred zaliatím horúcou vodou primiešame obilný nápoj. Broskyne a ananás zlejeme dohromady a primiešame k hotovému kuskusu, dochutíme podľa chuti škoricou alebo kvapkou javorového sirupu.Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1501kJ/354kcal, Tuky: 1,9g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5g, Sacharidy: 70,0g, z toho cukry 2,5g, Bielkoviny: 12,0g, Soľ: 0,0g.