Nový produkt
Farebná fazuľa pomáha pri chorobách cievneho a srdcového systému a preventívne pôsobí aj proti rakovine hrubého čreva.
Látka glykokinín obsiahnutá vo farebnej fazuli pomáha znižovať obsah cukru v krvi.
Bežná farebná fazuľa je vhodná aj na liečebnú diétu a bežnú konzumáciu pre diabetikov.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 2 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 2 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,06 €.
Fazuľa farebná
Farebná fazuľa pomáha pri chorobách cievneho a srdcového systému a preventívne pôsobí aj proti rakovine hrubého čreva.
Látka glykokinín obsiahnutá vo farebnej fazuli pomáha znižovať obsah cukru v krvi.
Bežná farebná fazuľa je vhodná aj na liečebnú diétu a bežnú konzumáciu pre diabetikov.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
V medicíne a v ľudovom liečiteľstve sa využíva zriedkavá a vzácna vlastnosť farebnej fazule znižovať hladinu cukru v krvi, najmä pri cukrovke.
Tento účinok sa pripisuje glukokinínu a arginínu. Nemôže však nahradiť inzulín. Pôsobí iba ako podporné liečivo.
Okrem toho sa farebná fazuľa používa:
- pri zápaloch obličiek a močového mechúra, pri obličkových kameňoch,
- pri liečbe dny a reumatizmu,
- na znižovanie vysokého krvného tlaku.
Farebná fazuľa tiež obsahuje množstvo ďalších stopových prvkov: molybdén, glukokinín, viaceré aminokyseliny (arginín, tryptofán, asparagin, tyrozín), flavonoidy, kyselinu kremičitú a minerálne látky.
100g fazule obsahuje: 60g sacharidov, 24g bielkovín a 15g vlákniny.
Minerály: Horčík - 140mg Vápnik - 143mg Zinok - 3mg Železo - 8mg | Vitamíny: Vitamín B5 - 0.8mg Vitamín B9 - 394mg |
Okrem pozitívnych účinkov a množstva obsahu vitamínov, má fazuľa aj "nežiadúce" účinky.
Jednou z nich je notoricky známa plynatosť, prípadne hnačka, ktorú fazuľa spôsobuje.
Zaujímavosťou je, že za ňu môžu oligosacharidy.
Zbaviť sa ich možno tak, že fazuľu pred tým, ako ju uvaríme, namočíme na niekoľko hodín do vody, pričom ju následne varíme v čerstvej vode.
Existuje ešte jeden recept na nepríjemné zdúvanie. Fazuľu jedzte často.
Čím viac fazuľu konzumujeme, tým lepšie ju náš organizmus trávi.
Fazuľové struky nikdy nejedzte za surova, pretože obsahujú jedovatú bielkovinu phasin (môže vyvolať črevné ťažkosti, ničí sa len tepelnou úpravou).
Fazuľa tiež môže vyvolať nafukovanie a hnačky - hlavne u ľudí, ktorým chýba enzým na štiepenie tzv. alfagalaktosidov.
Krajina pôvodu Kanada
zdroj www.zelovoc.nadzravie.sk
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.