Nový produkt
Hrášok zelený je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej v hrášku nájdeme množstvo karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.
V nemalej koncentrácii zelený hrášok obsahuje aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,03 €.
Hrášok zelený polený
Hrášok zelený je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej v hrášku nájdeme množstvo karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.
V nemalej koncentrácii zelený hrášok obsahuje aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Najcennejšia na zelenom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.
Preto má zelený hrach výrazne omladzujúce účinky.
Vysoký obsah vlákniny v hrášku má zase detoxikačné účinky.
Klíčiaci hrášok obsahuje množstvo vitamínu C.
Pri konzumácii zeleného hrachu sa preukázalo zlepšenie zrakovej schopnosti a spevňovanie vlasov.
Hrášok je bohatým zdrojom bielkovín.
Najvýživnejší je čerstvý letný hrášok. Zaváraním alebo inou tepelnou úpravou stráca až 90 % vitamínov.
Ako každá strukovina, aj v zelenom hrachu sú obsiahnuté cukry, ktoré sú pre naše telo zdrojom okamžite využiteľnej energie.
100 g hrachu dodá organizmu 10 x viac bielkovín ako párok s hranolkami a šľahačková torta.
100g hrachu obsahuje: 14.45g sacharidov, 5.42g bielkovín a 5.1g vlákniny
Minerály: Draslík - 244mg Fosfor - 108mg Horčík - 33mg Mangán - 0.41mg Sodík - 5mg Vápnik - 25mg Zinok - 1.24mg Železo - 1.47mg | Vitamíny: Vitamín A - 0.04µg Vitamín B1 - 0.266mg Vitamín B2 - 0.132mg Vitamín B3 - 2.09mg Vitamín B6 - 0.169mg Vitamín B9 - 65mg Vitamín C - 40mg Vitamín E - 0.1mg Vitamín K - 24.8µg |
Aj sušený hrach vyklíči. V semenách sa pritom uskutočňuje akýsi transformačný proces, pri ktorom sa mimoriadne obohacujú vitamínmi.
Surové klíčky - iba na rýchlo obarené vodou - sú dobre stráviteľné.
Nelúpaný suchý hrach by ste mali pred prípravou na niekoľko hodín - najlepšie cez noc - namočiť.
Na varenie však použite čerstvú vodu, aby ste sa vyhli plynatosti.
Chutný recept - Hrachové lievance
Suroviny:
- 200 g uvarený rozmixovaný hrach
- 5 lyžíc múka hladká celozrnná
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- majorán
- na pečenie olej
Postup receptu:
Rozmixovaný hrach, múku, cesnak, soľ, korenie a majorán spolu premiešame.
Ak má cesto hustú konzistenciu trochu ho rozriedime vodou. Pečieme lievance.
Hotové lievance podávame ako samostatné jedlo alebo prílohu a konzumujeme s kopou čerstvej zeleniny.
Krajina pôvodu Slovensko
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Hrozno efektívne čistí tráviacu sústavu, mierne...
Šošovica obsahuje 3krát viac vápnika než...
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než...
Originál himalájska prírodná soľ ružová, jemne...
Šošovica obsahuje 3krát viac vápnika než...
Lieskové orechy majú dobrý vplyv pri fyzickom...
"Chia" je mayské slovo pre "sila" CHIA...
Fazuľa biela perlička je dôležitý zdroj...
Fazuľa mungo - prevencia na rakovinu a iné...
Cícer má vysoký obsah nenasýtených mastných...