Nový produkt
Hrášok zelený je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej v hrášku nájdeme množstvo karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.
V nemalej koncentrácii zelený hrášok obsahuje aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.
Dostupné
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,03 €.
Hrášok zelený polený
Hrášok zelený je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej v hrášku nájdeme množstvo karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.
V nemalej koncentrácii zelený hrášok obsahuje aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Najcennejšia na zelenom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.
Preto má zelený hrach výrazne omladzujúce účinky.
Vysoký obsah vlákniny v hrášku má zase detoxikačné účinky.
Klíčiaci hrášok obsahuje množstvo vitamínu C.
Pri konzumácii zeleného hrachu sa preukázalo zlepšenie zrakovej schopnosti a spevňovanie vlasov.
Hrášok je bohatým zdrojom bielkovín.
Najvýživnejší je čerstvý letný hrášok. Zaváraním alebo inou tepelnou úpravou stráca až 90 % vitamínov.
Ako každá strukovina, aj v zelenom hrachu sú obsiahnuté cukry, ktoré sú pre naše telo zdrojom okamžite využiteľnej energie.
100 g hrachu dodá organizmu 10 x viac bielkovín ako párok s hranolkami a šľahačková torta.
100g hrachu obsahuje: 14.45g sacharidov, 5.42g bielkovín a 5.1g vlákniny
Minerály: Draslík - 244mg Fosfor - 108mg Horčík - 33mg Mangán - 0.41mg Sodík - 5mg Vápnik - 25mg Zinok - 1.24mg Železo - 1.47mg | Vitamíny: Vitamín A - 0.04µg Vitamín B1 - 0.266mg Vitamín B2 - 0.132mg Vitamín B3 - 2.09mg Vitamín B6 - 0.169mg Vitamín B9 - 65mg Vitamín C - 40mg Vitamín E - 0.1mg Vitamín K - 24.8µg |
Aj sušený hrach vyklíči. V semenách sa pritom uskutočňuje akýsi transformačný proces, pri ktorom sa mimoriadne obohacujú vitamínmi.
Surové klíčky - iba na rýchlo obarené vodou - sú dobre stráviteľné.
Nelúpaný suchý hrach by ste mali pred prípravou na niekoľko hodín - najlepšie cez noc - namočiť.
Na varenie však použite čerstvú vodu, aby ste sa vyhli plynatosti.
Chutný recept - Hrachové lievance
Suroviny:
- 200 g uvarený rozmixovaný hrach
- 5 lyžíc múka hladká celozrnná
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- majorán
- na pečenie olej
Postup receptu:
Rozmixovaný hrach, múku, cesnak, soľ, korenie a majorán spolu premiešame.
Ak má cesto hustú konzistenciu trochu ho rozriedime vodou. Pečieme lievance.
Hotové lievance podávame ako samostatné jedlo alebo prílohu a konzumujeme s kopou čerstvej zeleniny.
Krajina pôvodu Slovensko
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Kukurica na okamžitú prípravu pukancov v hrnci...
3,11 €
Petržlenová sušená vňať
4,74 €
2,51 €
Sušené slivky podporujú mentálnu sviežosť,...
4,57 €
Píniové orechy sú výborné pri liečbe nervových...
11,26 €
Šošovica obsahuje 3krát viac vápnika než...
2,98 €
Rímska rasca celá
2,81 €
Lúpané mandle majú vysoký obsah horčíka (ten...
18,01 €
Quinoa čierna
10,96 €
Arašidy, ale aj arašidové maslo podporujú...
2,81 €