Nový produkt
Bio brazílske orechy patria k najväčším zdrojom selénu a stopových prvkov dôležitých pre imunitný systém.
Okrem toho sa v para orechoch nachádza fosfor, ktorý napomáha rastu kostí a zubov, magnézium vhodné pre výstavbu svalov a nervov.
Para orechy obsahujú tiež kyselinu potrebnú pre pokožku a hormonálnu vyváženosť. Rovnako pomáha v boji s rakovinou prsníkov u žien.
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 35 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 35 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 1,05 €.
Para orechy
Bio brazílske orechy patria k najväčším zdrojom selénu a stopových prvkov dôležitých pre imunitný systém.
Okrem toho sa v para orechoch nachádza fosfor, ktorý napomáha rastu kostí a zubov, magnézium vhodné pre výstavbu svalov a nervov.
Para orechy obsahujú tiež kyselinu potrebnú pre pokožku a hormonálnu vyváženosť. Rovnako pomáha v boji s rakovinou prsníkov u žien.
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Škrupina para orechov je veľmi tvrdá a ukrýva jadro, ktoré obsahuje až 60 % tukov, 17% bielkovín, 7% sacharidov a vitamíny skupiny B.
Pre vysoký obsah vitamínu B1 sú brazílske orechy vhodné pre tých, ktorí trpia nervovou poruchou ako podráždenosť, depresia, strata pamäti a zlá koncentrácia alebo psychická výkonnosť.
Brazílske orechy sú výborným pomocníkom pri odvykacích kúrach (fajčenie).
Obsah vitamínu B1 je dokonca vyšší ako v mäse, mlieku alebo vajciach.
Tohto vitamínu obsahujú viac už iba pšeničné klíčky, pivné kvasnice, slnečnicové semienka a piniové oriešky.
Para orechy sú semená stromu nazývaného juvia štíhla (Bertholletia excelsa). Nazývajú sa aj brazílske orechy, pretože pochádzajú z Južnej Ameriky.
Tieto semená sú umiestnené v plode, ktorý se veľmi podobá kokosovému orechu.
Strom júvia neradno triasť, pretože jeho plody vážia až 2,5kg.
Z tohto dôvodu sa plody zbierajú až po vlastnom páde a zberači musia mať pri zbere na hlave prilbu.
Brazílsky orech obsahuje tiež 60% oleja a 7% cukru.
100g para orechov obsahuje: energetická hodnota 659kcal, 67g tukov, 12g sacharidov, 14.3g bielkovín a 7.5g vlákniny.
Minerály: Draslík - 659mg Fosfor - 725mg Horčík - 376mg Mangán - 1.223mg Selén - 1917µg Sodík - 3mg Vápnik - 160mg Zinok - 4.06mg Železo - 2.43mg | Vitamíny: Vitamín B1 - 0.617mg Vitamín B2 - 0.035mg Vitamín B3 - 0.295mg Vitamín B6 - 0.101mg Vitamín B9 - 22mg Vitamín C - 0.7mg Vitamín E - 5.7mg |
Chutný recept - Sekaná z para orechov a šošovice
Potrebujeme:
4 strúčiky cesnaku, soľ podľa chuti, 2 polievkové lyžice masla, 10 dkg strúhanky, zväzok petržlenovej vňate, 1 cibuľu, 10 dkg šampiónov, mleté biele korenie podľa chuti, 20 dkg šošovice, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, 15 dkg paradajkového pretlaku, 5 dkg stopkatého zeleru, na špičku nože chilli, francúzsku bylinkovú zmes, 20 dkg strúhaných para orechov
Postup:
Rúru predhrejeme na 190 °C. V hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak nakrájaný na kolieska a drobno nakrájané zelerové stonky.
Zeleninu podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
Potom ju prenesieme do misy, zmiešame so šošovicou, para orechmi, strúhankou, soľou, korením, zmesou byliniek, chilli, rozsekanou petržlenovou vňaťou a paradajkovým pretlakom.
Formu z varného skla vyložíme papierom na pečenie, ale len na bokoch, dno potrieme maslom, na to nasypeme šampiňóny pokrájané na kolieska a na ne položíme pripravenú zmes.
Všetko pečieme v rúre približne 20 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.
Krajina pôvodu Bolívia, Brazília, Paraguaj, Peru, Venezuela
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.