Brazílske orechy, brazílsky orech, para orechy, para orech


Brazílske orechy (para)

Nový produkt

Brazílsky orech patrí k najväčším zdrojom selénu a stopových prvkov dôležitých pre imunitný systém.

Okrem toho sa v para orechoch nachádza fosfor, ktorý napomáha rastu kostí a zubov, magnézium vhodné pre výstavbu svalov a nervov.

Para orechy obsahujú ktiež kyselinu potrebnú pre pokožku a hormonálnu vyváženosť. Rovnako pomáha v boji s rakovinou prsníkov u žien.

Viac detailov

Dostupné

8,66 €

17,32 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Škrupina para orechov je veľmi tvrdá a ukrýva jadro, ktoré obsahuje až 60 % tukov, 17% bielkovín, 7% sacharidov a vitamíny skupiny B.

Pre vysoký obsah vitamínu B1 sú brazílske orechy vhodné pre tých, ktorí trpia nervovou poruchou ako podráždenosť, depresia, strata pamäti a zlá koncentrácia alebo psychická výkonnosť.

Brazílske orechy sú výborným pomocníkom pri odvykacích kúrach (fajčenie).
Obsah vitamínu B1 je dokonca vyšší ako v mäse, mlieku alebo vajciach.

Tohto vitamínu obsahujú viac už iba pšeničné klíčky, pivné kvasnice, slnečnicové semienka a piniové oriešky.

Para orechy sú semená stromu nazývaného juvia štíhla (Bertholletia excelsa). Nazývajú sa aj brazílske orechy, pretože pochádzajú z Južnej Ameriky.
Tieto semená sú umiestnené v plode, ktorý se veľmi podobá kokosovému orechu.

Strom júvia neradno triasť, pretože jeho plody vážia až 2,5kg.
Z tohto dôvodu sa plody zbierajú až po vlastnom páde a zberači musia mať pri zbere na hlave prilbu.

Brazílsky orech obsahuje tiež 60% oleja a 7% cukru.

100g para orechov obsahuje: 12.27g sacharidov, 14.32g bielkovín a 7.5g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 659mg
Fosfor - 725mg
Horčík - 376mg
Mangán - 1.223mg
Selén - 1917µg
Sodík - 3mg
Vápnik - 160mg
Zinok - 4.06mg
Železo - 2.43mg
   Vitamíny:
Vitamín B1 - 0.617mg
Vitamín B2 - 0.035mg
Vitamín B3 - 0.295mg
Vitamín B6 - 0.101mg
Vitamín B9 - 22mg
Vitamín C - 0.7mg
Vitamín E - 5.7mg


Chutný recept - Sekaná z para orechov a šošovice

Potrebujeme:
4 strúčiky cesnaku, soľ podľa chuti, 2 polievkové lyžice masla, 10 dkg strúhanky, zväzok petržlenovej vňate, 1 cibuľu, 10 dkg šampiónov, mleté biele korenie podľa chuti, 20 dkg šošovice, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, 15 dkg paradajkového pretlaku, 5 dkg stopkatého zeleru, na špičku nože chilli, francúzsku bylinkovú zmes, 20 dkg strúhaných para orechov

Postup:
Rúru predhrejeme na 190 °C. V hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak nakrájaný na kolieska a drobno nakrájané zelerové stonky.

Zeleninu podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
Potom ju prenesieme do misy, zmiešame so šošovicou, para orechmi, strúhankou, soľou, korením, zmesou byliniek, chilli, rozsekanou petržlenovou vňaťou a paradajkovým pretlakom.

Formu z varného skla vyložíme papierom na pečenie, ale len na bokoch, dno potrieme maslom, na to nasypeme šampiňóny pokrájané na kolieska a na ne položíme pripravenú zmes.

Všetko pečieme v rúre približne 20 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.

Krajina pôvodu Bolívia

Recenzie

Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

Napísať recenziu

Brazílske orechy (para)

Brazílske orechy (para)

Brazílsky orech patrí k najväčším zdrojom selénu a stopových prvkov dôležitých pre imunitný systém.

Okrem toho sa v para orechoch nachádza fosfor, ktorý napomáha rastu kostí a zubov, magnézium vhodné pre výstavbu svalov a nervov.

Para orechy obsahujú ktiež kyselinu potrebnú pre pokožku a hormonálnu vyváženosť. Rovnako pomáha v boji s rakovinou prsníkov u žien.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: