Nový produkt
Ananás
Zlepšuje činnosť čriev, chráni ich pred baktériami a parazitmi, redukuje nafukovanie a zápchu
Znižuje opuchy a pôsobí proti nadmernému hromadeniu tekutín v tkanivách
Zmierňuje zápaly a je mimoriadne účinný pri problémoch s kĺbmi
Urýchľuje rekonvalescenciu po úrazoch a zvyšuje fyzickú kondíciu
Detoxikuje organizmus
Rozpúšťa usadeniny na stenách ciev
Momentálne vypredané, cez vyhľadávanie vám nájdeme podobný alebo iný produkt
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný k dátumu:
Zakúpením tohto produktu môžete získať až 5 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 5 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,15 €.
Ananás kandizovaný plátky (príchuť jahoda, červený)
Ananás
Zlepšuje činnosť čriev, chráni ich pred baktériami a parazitmi, redukuje nafukovanie a zápchu
Znižuje opuchy a pôsobí proti nadmernému hromadeniu tekutín v tkanivách
Zmierňuje zápaly a je mimoriadne účinný pri problémoch s kĺbmi
Urýchľuje rekonvalescenciu po úrazoch a zvyšuje fyzickú kondíciu
Detoxikuje organizmus
Rozpúšťa usadeniny na stenách ciev
Príjemca :
* Povinné polia
alebo Zrušiť
Ananás čistí črevá a vďaka enzýmu bromelín pomáha tráviť bielkoviny, urýchľuje spaľovanie tukov a zabraňuje tvorbe nového tuku.
Ak aplikujeme čerstvú ananásovú šťavu na kožu postihnutú stareckými škvrnami, zosvetlí ich.
Ananás obsahuje 12-18% cukrov, zväčša sacharózy, 0,3-0,8% kyselín, najmä citrónovú, jablčnú a vínnu, 0,2-0,5% bielkovín, 0,15% tukov, 0,5-1,2% vlákniny.
V ananáse z vitamínov dominuje najmä vitamín C, beta-karotén, B2, B3, B6, kyselina listová.
Glutation chráni kyselinu askorbovú pred rozkladom, a preto sa v ananásovej šťave uloženej v chlade a tme takmer nemení obsah vitamínu C.
Z minerálov je zaujímavý draslík, meď, železo a zinok.
Okrem týchto nutrične dôležitých látok obsahuje ananás aj enzýmy (proteolytický enzým bromelín a proteázu), podobné pepsínu a papaínu, ktoré napomáhajú tráveniu bielkovín.
Enzými sa pri teplotách zhruba nad 50 °C rozkladajú, takže takúto účinnosť má len surový ananás.
V ananáse sa nachádza unikátny enzým zvaný bromelín. Bromelín má aj širšie využitie.
Dokázalo sa, že bromelín pomáha rozpúšťať krvné zrazeniny, a preto ho možno využiť pri liečení srdcovo-cievnych ochorení.
Existujú dôkazy aj o tom, že bromelín môže pozitívne ovplyvniť liečbu trombózy a infekcií močových ciest.
Údajne tiež bromelín zvyšuje účinnosť antibiotík.
Posledné výskumy naznačujú, že ananás, podobne ako sója, je zdrojom prírodných fytoestrogénov, takže by sa mal objavovať v jedálnom lístku žien v období menopauzy.
Čerstvý ananásový šalát by mal byť preto súčasťou jedálneho lístka pri konzumácii ťažkých mäsových jedál.
Tí, ktorí majú problémy s trávením, by mali pred jedlom vypiť dva decilitre ananásovej šťavy, ktorá je schopná do značnej miery nahradiť žalúdočné kyseliny.
Ananás má pomerne vysoký obsah vitamínu C, karoténov a taktiež vysoký obsah enzýmov.
Ďalej ananás obsahuje vápnik, fosfor, sodík, draslík, horčík.
Taktiež vitamín E, malé množstvo medi, zinku, železa a B vitamínov.
Jedna šálka ananásu obsahuje 0.89g bielkovín, 82 kalórií a 2.3g vlákniny.
Minerály: Draslík - 180mg Fosfor - 13mg Horčík - 20mg Mangán - 1.53mg Meď - 0.181mg Selén - 0.2µg Sodík - 2mg Vápnik - 21mg Zinok - 0.2mg Železo - 0.48mg | Vitamíny: Kyselina listová - 30µg Kyselina pantoténová - 0.351mg Niacín - 0.825mg Vitamín A - 96 IU Vitamín B1 (tiamín) - 0.13mg Vitamín B2 (riboflavín) - 0.053mg Vitamín B6 - 0.185mg Vitamín C - 78.9mg Vitamín E - 0.03mg Vitamín K - 1.2µg |
Zloženie: ananás, cukor, konzervačná látka SO2 -alergén, kyselina citrónová, farbivo E129, aróma - jahoda.
Krajina pôvodu: Thajsko
Chutný recept - Ananásový koláč
Prísady:
3 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček celozrnnej hladkej múky, 1 hrnček - pol mletých a pol drtených orechov, 2 lyžičky sódy a plechovka nasekaného ananásu.
Poleva: 2 čokolády na varenie, kelímok kyslej smotany
Postup:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme orechy, múky a prilejeme celú plechovku nasekaného ananásu aj so šťavou.
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Po upečení môžeme korpus pokvapkať rumom.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a primiešame kyslú smotanu.
Po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou. Koláč je výborný mokrý.
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.
Vlašské orechy sú bohatým zdrojom energie,...
Sušené figy revitalizujú tráviacu sústavu, sú...
Ovsené celozrnné vločky obsahujú proteíny,...
Sezamové semienka obsahujú polynenasýtené...
Arašidy, ale aj arašidové maslo podporujú...
Zázvor tlmí zrážanlivosť krvi, zlepšuje jej...
Najznámejší a najvýraznejší liečivý účinok...
Kukuričné lupienky (vyrobené z kukurice)
Sušené figy revitalizujú tráviacu sústavu, sú...
AnanásZlepšuje činnosť čriev, chráni ich pred...