Katalóg
Načítavanie ...
Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy. Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke. Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov. Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.
Pôvodne bola pohánka potravina chudobných. Dnes je pohánka jedna z najzdravších uznávaných potravín. Pohánka zaznamenáva v súčasnosti obrovský návrat do moderných kuchýň. Pohánka pomáha správnej činnosti na dýchací a kardiovaskulárny systém
Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy. Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke. Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov. Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.
Pôvodne bola pohánka potravina chudobných. Dnes je pohánka jedna z najzdravších uznávaných superpotravín. Pohánka zaznamenáva v súčasnosti obrovský návrat do moderných kuchýň. Pohánka nás chráni pred voľnými radikálmi, pretože obsahuje antioxidanty a tiež vzácny vitamín P. Pohánka pomáha pri krvácaní, posilňuje žily a cievy, imunitu, no aj potenciu.