Katalóg
Načítavanie ...
Sušené banánypomáhajú ľahšie znášať abstinenčné príznaky z nedostatku nikotínupodporujú pokojný spánok a dobrú náladu (stimulujú tvorbu serotonínu)prispievajú k zachovaniu krvného tlaku v rozumných medziachnedráždia sliznice a pohlcujú nadbytočnú vodu v čreváchznižujú riziko srdcových ochorenízmierňujú bolesti hlavyznižujú menštruačné ťažkostiznižujú...
Bio brazílske orechy patria k najväčším zdrojom selénu a stopových prvkov dôležitých pre imunitný systém. Okrem toho sa v para orechoch nachádza fosfor, ktorý napomáha rastu kostí a zubov, magnézium vhodné pre výstavbu svalov a nervov. Para orechy obsahujú tiež kyselinu potrebnú pre pokožku a hormonálnu vyváženosť. Rovnako pomáha v boji s rakovinou...
Píniové orechy sú výborné pri liečbe nervových porúch, odporúčajú sa pri strese, depresiách, ale aj duševne pracujúcim a študentom. Píniové orechy sa podieľajú aj pri tvorbe nervového tkaniva, znižovaní krvného cholesterolu a blahodárne vplývajú na artérie.
Indiánska alebo „divá ryža“ nie je pravá ryža Dlhé čiernohnedé semená patria americkej vodnej tráve zizanii Majú vysoký obsah vitamínov skupiny B a pridávajú sa do ryže basmati Čierno-biela zmes vyzerá efektne v šalátoch aj ako príloha
Gaštanová BIO múka z jedlých gaštanov
Hrozno efektívne čistí tráviacu sústavu, mierne pôsobí ako preháňadlo. Je sladké a preto je ideálnou náhradou sladkostí. Podľa istej štúdie červená hroznová šťava chráni ešte lepšie pred voľnými radikálmi ako multivitamínová šťava. Šupky hrozien sú vynikajúce na zlepšenie trávenia, zároveň je hrozno zdravé aj pre srdce a prečistenie organizmu.
Marhule obsahujú kyselinu salicyovú, veľký obsah flavonoidu quercetin (Q10), ktorý je známy ako lapač voľných radikálov. Kyselina salicyová pôsobí antibakteriálne. Marhule taktiež dodávajú veľké množstvo horčíka. Okrem toho už tri marhule denne dodávajú polovicu dennej potreby vitamínu A. Sušené marhule sú čisté bioaktívne balíky s takmer päťnásobným...
Ovsené bio otruby obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík. Kvalitou a kvantitou proteínov ovos ďaleko prevyšuje pšenicu. Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlákninu.
Pôvodne bola pohánka potravina chudobných. Dnes je pohánka jedna z najzdravších uznávaných potravín. Pohánka zaznamenáva v súčasnosti obrovský návrat do moderných kuchýň. Pohánka pomáha správnej činnosti na dýchací a kardiovaskulárny systém
Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy. Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke. Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov. Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom. Pšeno je vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus.Slúži ako zdroj mnohých vitamínov a minerálov. Pšeno je bezlepkové, ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné. Obsahuje veľa železa, kremíka, zinok a vitamíny skupiny B. Pšeno má vyvážený pomer...