Katalóg
Načítavanie ...
Podkategórie
Jačmenné vločky obsahujú vlákninu, železo, fosfor, vápnik, horčík a vitamíny skupiny B
Jačmenné vločky obsahujú vlákninu, železo, fosfor, vápnik, horčík a vitamíny skupiny B
Neaktívne lahôdkové droždie na dochucovanie pokrmov
Ovsené vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík. Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené vločky ďaleko prevyšujú pšenicu. Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovse je väčší ako v iných obilninách.
Ovsené celozrnné vločky obsahujú proteíny, vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, železo, meď, mangán a horčík. Kvalitou a kvantitou proteínov ovsené vločky ďaleko prevyšujú pšenicu. Ovos obsahuje rozpustnú i nerozpustnú vlakninu. Obsah vlákniny v ovse je väčší ako v iných obilninách.
Pohánka je vďaka svojmu obsahu dokonca zaraďovaná aj medzi superpotraviny, t.j. najzdravšie potraviny na svete. Na prvý pohľad sa zrnká pohánky podobajú na malé oriešky. Obsahujú však toľko sily, koľko by hádal málokto. Zatracovaná obilnina totiž obsahuje veľmi cenný flavonoid rutín (označuje sa aj ako vitamín P).
Pohánka je vďaka svojmu obsahu dokonca zaraďovaná aj medzi superpotraviny, t.j. najzdravšie potraviny na svete. Na prvý pohľad sa zrnká pohánky podobajú na malé oriešky. Obsahujú však toľko sily, koľko by hádal málokto. Zatracovaná obilnina totiž obsahuje veľmi cenný flavonoid rutín (označuje sa aj ako vitamín P).
Pohánka je vďaka svojmu obsahu dokonca zaraďovaná aj medzi superpotraviny, t.j. najzdravšie potraviny na svete. Na prvý pohľad sa zrnká pohánky podobajú na malé oriešky. Obsahujú však toľko sily, koľko by hádal málokto. Zatracovaná obilnina totiž obsahuje veľmi cenný flavonoid rutín (označuje sa aj ako vitamín P).
Pšeničné vločky prospievajú srdcu, tráveniu, pleti aj imunite Vločky zo pšenice majú protirakovinové a antioxidačné účinky a priaznivo pôsobia na hladinu cukru v krvi Pšenica je bohatá na minerálne látky, draslík, železo, horčík, kremík, fosfor a vitamíny skupiny B (predovšetkým B1, B2 a B6, ktoré podporujú nervovú sústavu), provitamín A a vitamín E
Pšeničné vločky prospievajú srdcu, tráveniu, pleti aj imunite. Vločky zo pšenice majú protirakovinové a antioxidačné účinky a priaznivo pôsobia na hladinu cukru v krvi. Pšenica je bohatá na minerálne látky, draslík, železo, horčík, kremík, fosfor a vitamíny skupiny B (predovšetkým B1, B2 a B6, ktoré podporujú nervovú sústavu), provitamín A a vitamín E.
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom. Pšeno je vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus.Slúži ako zdroj vitamínov a minerálov. Pšeno je bezlepkové, ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné. Obsahuje veľa železa, kremíka, zinok a vitamíny skupiny B. Pšeno má vyvážený pomer bielkovín...
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom. Pšeno je vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus.Slúži ako zdroj vitamínov a minerálov. Pšeno je bezlepkové, ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné. Obsahuje veľa železa, kremíka, zinok a vitamíny skupiny B. Pšeno má vyvážený pomer bielkovín...
Pšeno je proso bez šupiek. Malé žlté guličky si mnohí zamieňajú s kuskusom. Pšeno je vzácna obilnina, ktorá je ako jediná zásaditá = neprekysľuje organizmus.Slúži ako zdroj vitamínov a minerálov. Pšeno je bezlepkové, ľahko stráviteľné, sýte a veľmi výživné. Obsahuje veľa železa, kremíka, zinok a vitamíny skupiny B. Pšeno má vyvážený pomer bielkovín...
Raž (český názov žito-vychádza zo slova "život", "žiť") je silná a odolná obilnina Tí, čo konzumujú raž majú veľmi odolný imunitný systém, sú húževnatí, pevní, silní Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, síru, fluór) Celozrnná ražná múka blahodarne pôsobí na činnosť...