Nové Figy sušené (voľné)

Figy sušené (španielske)

Nový produkt

Sušené figy revitalizujú tráviacu sústavu, sú výbornou náhradou sladkostí - sú sladké a neobsahujú žiadny tuk.
Zlepšujú trávenie, bojujú proti zápche (prirodzené preháňadlo)
Sú ideálne na odkyslenie organizmu, rozpúšťajú hlieny, pomáhajú pri prechladnutí, kašli a zápale priedušiek
Zlepšujú schopnosť sústredenia
Pôsobia blahodárne na nervy a mozog
Majú podobné účinky ako antidepresíva (vylepšujú náladu)

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 6 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 6 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,12 €.


3,23 €

6,46 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Detaily

Sušené figy ôsobia močopudne a rozpúštajú usadené škodliviny v močovom trakte.

Sušené figy sú nielen chutnou a výživnou poživatinou, ale aj liekom.
A to nielen plody, ale prakticky celá rastlina.

Plínius napríklad tvrdil, že figy varené vo víne sú najlepším prostriedkom k rozháňaniu nádorov a opuchov.

Stáročnými tradíciami sa vyskúšalo a overilo liečebné i podporné pôsobenie plodov figovníka pri srdcovo-cievnych ochoreniach, chudokrvnosti, únave, ako močopudný prostriedok a prostriedok na zmäkčenie stolice.

Odvar fíg v mlieku sa používa na liečbu kašľa, bolesti v hrudi a krku, pri prechladnutí, angíne, preťažení hlasiviek.
Odvar z listov figovníka zasa pomáha pri bronchiálnej astme, chorobách obličiek, proti hlístam.

Listy figovníka majú aj protizápalový účinok, preto sa prikladajú na rany a vredy.
Maceráty figových listov vo vodke sa v Arménsku používajú dokonca na liečenie malárie.

Japonci zasa objavili vo figách protirakovinové látky pôsobiace preventívne a brzdiace rozvoj rakovinových buniek.

Z výživového a zdravotného hľadiska sú sušené figy zaujímavé širokou škálou významných obsahových látok.

Sušené figy sú takpovediac energetickou bombou, ktorej sacharidová energia je sprevádzaná množstvom dôležitých vitamínov, minerálov a ďalších zaujímavých látok.

Čerstvá figa obsahuje až 82 % vody, 12-23 % cukrov, prevažne glukózu a fruktózu, 1,4 % bielkovín, 0,2 tuku, 0,5-4,2 % pektínov, málo vitamínu C, ale celú škálu vitamínov skupiny B, teda B1, B2, B3, B6, kyselinu pantoténovú, listovú a betakarotén.

Sušené figy sú tiež dobrými dodávateľmi minerálov, najmä draslíka, vápnika, horčíka, fosforu, železa a zinku.

Sušením fíg sa všetky látky viacnásobne skoncentrujú, a teda aj obsah cukru sa zvýši na 50-77 %, bielkovín na 6 % a obsah vody klesne na 18 %.

Sušené figy sa hodia nielen na priamy konzum, ale aj výrobu lekvárov, džúsov, vína, zákuskov.
Pridávajú sa do mnohých jedál a po upražení sa z nich pripravuje originálna káva.

V Indii sa mladé figové listy jedia dokonca ako zelenina.

Sušené figy sú často napadnuté plesňou, ktorá tvorí jedovaté aflatoxíny.
Obohacujú sa v pečeni a môžu spôsobiť rakovinu.

Belavý povlak, ktorý často vidíme na sušených figách, je vykryštalizovaná glukóza (hroznový cukor), ktorá dodáva ovociu dodatočnú sladkosť.

Povrchovo konzervované E220 - možné neutralizovať umytím letnou vodou


Krajina pôvodu Turecko

Recenzie

Napísať recenziu

Figy sušené (španielske)

Figy sušené (španielske)

Sušené figy revitalizujú tráviacu sústavu, sú výbornou náhradou sladkostí - sú sladké a neobsahujú žiadny tuk.
Zlepšujú trávenie, bojujú proti zápche (prirodzené preháňadlo)
Sú ideálne na odkyslenie organizmu, rozpúšťajú hlieny, pomáhajú pri prechladnutí, kašli a zápale priedušiek
Zlepšujú schopnosť sústredenia
Pôsobia blahodárne na nervy a mozog
Majú podobné účinky ako antidepresíva (vylepšujú náladu)

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: