Hrach žltý (celý - zrno)

Nový produkt

Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.

Preto má celý žltý hrach výrazne omladzujúce účinky.

Vysoký obsah vlákniny nachádzajúci sa v celom hrachu má zase detoxikačné účinky.

Klíčiaci hrach obsahuje množstvo vitamínu C.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,02 €.


0,59 €

1,18 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Celý žltý hrach je bohatým zdrojom antioxidantov.
Ďalej žltý hrach obsahuje veľa karoténu, ktorý chráni náš zrak a stimuluje obnovu sliznice.

V nemalej koncentrácii v celom žltom hrachu nájdeme aj nukleónové kyseliny – látky, ktoré v našom tele pôsobia regeneračne a doslova omladzujú náš organizmus.

Pri konzumácii žltého hrachu sa preukázalo zlepšenie zrakovej schopnosti a spevňovanie vlasov.
Hrach je bohatým zdrojom bielkovín.

Zaváraním alebo inou tepelnou úpravou hrach stráca až 90 % vitamínov.
Ako každá strukovina, aj žltý hrach obsahuje cukry, ktoré sú pre naše telo zdrojom okamžite využiteľnej energie.

100 g hrachu dodá organizmu 10 x viac bielkovín ako párok s hranolkami a šľahačková torta.

100g hrachu obsahuje: 14.45g sacharidov, 5.42g bielkovín a 5.1g vlákniny

Minerály:
Draslík - 244mg
Fosfor - 108mg
Horčík - 33mg
Mangán - 0.41mg
Sodík - 5mg
Vápnik - 25mg
Zinok - 1.24mg
Železo - 1.47mg
   Vitamíny:
Vitamín A - 0.04µg
Vitamín B1 - 0.266mg
Vitamín B2 - 0.132mg
Vitamín B3 - 2.09mg
Vitamín B6 - 0.169mg
Vitamín B9 - 65mg
Vitamín C - 40mg
Vitamín E - 0.1mg
Vitamín K - 24.8µg


Aj sušený hrach vyklíči.
V semenách sa pritom uskutočňuje akýsi transformačný proces, pri ktorom sa mimoriadne obohacujú vitamínmi.

Surové klíčky - iba na rýchlo obarené vodou - sú dobre stráviteľné.

Nelúpaný suchý žltý hrach by ste mali pred prípravou na niekoľko hodín - najlepšie cez noc - namočiť.
Na varenie však použite čerstvú vodu, aby ste sa vyhli plynatosti.

Chutný recept - Hrachové lievance

Suroviny:
- 200 g uvarený rozmixovaný hrach
- 5 lyžíc múka hladká celozrnná
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- majorán
- na pečenie olej

Postup receptu:
Rozmixovaný hrach, múku, cesnak, soľ, korenie a majorán spolu premiešame.
Ak má cesto hustú konzistenciu trochu ho rozriedime vodou. Pečieme lievance.
Hotové lievance podávame ako samostatné jedlo alebo prílohu a konzumujeme s kopou čerstvej zeleniny.

Krajina pôvodu Slovensko

Recenzie

Napísať recenziu

Hrach žltý (celý - zrno)

Hrach žltý (celý - zrno)

Najcennejšia na žltom hrachu je jedinečná kombinácia horčíka a nukleových kyselín.

Preto má celý žltý hrach výrazne omladzujúce účinky.

Vysoký obsah vlákniny nachádzajúci sa v celom hrachu má zase detoxikačné účinky.

Klíčiaci hrach obsahuje množstvo vitamínu C.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: