Cícer

Nový produkt

Cícer má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ktoré pôsobia na znižovanie hladiny cholesterolu a udržujú našu pokožku jemnú a vláčnu.

Veľké množstvo vlákniny obsiahnuté v cícere pôsobí ako prevencia tzv. civilizačných ochorení (srdcovocievne, rakovina hrubého čreva, obezita).

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 3 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 3 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,06 €.


1,84 €

3,68 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Cícer baraní (Cicer arietinum L.) má jemne orieškovú chuť. V kombinácii s obilovinami je výborným zdrojom dobre využiteľných bielkovín a aminokyselín.
Spolu s červenou šošovicou a fazuľkami adzuki patrí cícer k najlepšie stráviteľným strukovinám.

Cícer sa odporúča pre deti a tehotné ženy – je bohatým zdrojom vápnika, železa a vitamínu B15, zo strukovín nafukuje najmenej.

Kvalita semien cícera je daná vysokým obsahom cukrov, bielkovín a vlákniny, je dobrým zdrojom lyzínu (cca 7 %), nízke hodnoty vykazujú sírne aminokyseliny.

Z mastných kyselín je významný vysoký podiel kyseliny linolovej. V semenách cícera sa nachádza 7 percent tukov.
Cícer je tiež pomerne bohatým zdrojom lecitínu.

Na Balkáne bolo v minulosti tradíciou, že pravú zrnkovú kávu pripravovali s pridaním malého množstva praženého a pomletého cícera, ktorý v nápoji udržiaval žiadúcu penu.

V minulosti sa na našom území z cíceru pripravovali napr. zeleninové polievky, ktorým dodával chuť „kuraciny“.

Z hľadiska nutričných a organoleptických vlastností patrí cícer medzi najkvalitnejšie strukoviny vhodné pre ľudskú výživu.

100g cíceru obsahuje: 27.42g sacharidov, 8.86g bielkovín a 7.6g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 291mg
Fosfor - 168mg
Horčík - 48mg
Sodík - 7mg
Vápnik - 49mg
Zinok - 1.53mg
Železo - 2.89mg
   Vitamíny:
Vitamín B1 - 0.116mg
Vitamín B2 - 0.063mg
Vitamín B3 - 0.526mg
Vitamín B5 - 0.286mg
Vitamín B6 - 0.139mg
Vitamín B9 - 172mg
Vitamín C - 1.3mg
Vitamín E - 0.4mg

Krajina pôvodu Turecko

Chutný recept - hummus

 

zdroj: /www.zdravejedlo.sk, www.zelovoc.nazdravie.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Cícer

Cícer

Cícer má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, ktoré pôsobia na znižovanie hladiny cholesterolu a udržujú našu pokožku jemnú a vláčnu.

Veľké množstvo vlákniny obsiahnuté v cícere pôsobí ako prevencia tzv. civilizačných ochorení (srdcovocievne, rakovina hrubého čreva, obezita).

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: