Pšeničné otruby BIO

Nový produkt

Trápi vás únava, bolesti hlavy a nedokážete sa koncentrovať? Tieto príznaky sú častokrát "len" neporiadkom v našom tráviacom trakte.

Kalorické, mastné a sladké jedlá, ktoré často konzumujeme, zanechali na nás svoj zreteľný podpis.

Výborným pomocníkom pri pravidelnom "črevnom upratovaní a čistení" sú bio pšeničné otruby.

V našich črevách totiž pšeničné otruby pôsobia ako zručná a šikovná metla.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,02 €.


1,59 €

1,59 € za kilogram

  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Pšeničné BIO otruby sú ako aktívna metla našich čriev

Pšeničné otruby bio obsahujú veľa proteínov, tukov, množstvo vitamínov skupiny B a dôležitých minerálov.

Celé pšeničné zrno sa skladá z troch častí:
- otruby
(vonkajšia časť zrna)

- endosperm (škrobová časť zrna)
- klíčok (zárodok novej rastliny)

BIO pšeničné otruby sa okrem hojnosti živín vyznačujú vysokým podielom nestráviteľnej vlákniny.
Vláknina tvorí viac ako 40 %
celého ich obsahu a skladá sa z celulózy, hemicelulózy a lignínu.
Práve tento typ nerozpustnej vlákniny má vynikajúci účinok na naše črevá.

Fyziologický účinok pšeničných bio otrúb v čreve
Otruby sa v čreve aktívne zúčastňujú na troch základných činnostiach:

  1. Zväčšujú obsah stolice
    Vláknina v pšeničných otrubách je schopná absorbovať veľké množstvo vody (až 5 - násobok svojho vlastného objemu), čím v žalúdku a črevách vytvorí mäkkú hubovitú hmotu.
  2. Zrýchľujú pohyb stolice a mechanicky očisťujú tráviaci trakt
    Vláknina v črevách sa správa ako vodou nasiaknutá špongia. Zvýšením množstva obsahu čriev podnecuje ich väčšiu aktivitu.
    Namiesto toho, aby zvyšky potravy zostávali v hrubom čreve dlhú dobu, táto mäkká hubovitá hmota prejde celým hrubým črevom vo veľmi krátkom čase.
  3. Pšeničné bio otruby na seba viažu toxické a jedovaté látky a vylučujú ich stolicou von
    V našej strave sa nachádza veľké množstvo rakovinotvorných látok, ktoré pochádzajú z poľnohospodárskej výroby (pesticídy, herbicídy, hnojivá), z potravinárskeho priemyslu (konzervačné, farbiace a aromatické látky) a tiež z kuchynskej úpravy potravín.
    Ďalšie rakovinotvorné látky vznikajú v črevách zo žlčových kyselín a z hnilobných procesov v čreve. Denne takto na nás útočí veľké množstvo rakovinotvorných látok.
    Vďaka vláknine je stolica objemnejšia, rakovinotvorné látky sú od seba viac oddelené a vplyvom rýchlej peristaltiky nemajú dosť času pôsobiť na citlivé bunky črevnej steny.


Bio otruby liečia zápchu
Že celozrnné potraviny pôsobia proti zápche vedel Hippokrates už pred 2500 rokmi. Povedal: "Celozrnný chlieb čistí črevo a odstraňuje výlučky."

Na odstránenie zápchy treba užívať 2 polievkové lyžice otrúb denne jeden týždeň. K tomu je dobré vypiť i šálku odvaru z ľanového semena (1 lyžica na 250 ml vody sa varí 3 minúty).

Dôležité upozornenie! Na to, aby otruby v črevách mohli dobre napučať, je potrebné piť dostatočné množstvo vody (1,5 - 2,5 litra).

Pôsobenie na nervovú sústavu
Pšeničné otruby majú pred inými otrubami veľkú prednosť v tom, že obsahujú najviac fosfátov potrebných pre výživu nervov.
V tom spočíva ich silný liečebný účinok na nervovú sústavu.

Domáci recept na liečbu nervových porúch
Para orechy majú vysoký obsah vitamínu B1, ktorý je veľmi dôležitý pre rovnováhu nervového systému
- 2 polievkové lyžice bio pšeničných otrúb

- 1 polievková lyžicu medu
- 12 tabliet pangaminu (pivovarské kvasnice)
- hrsť orechov (striedať mandle, vlašské, lieskové, kešu a para orechy, alebo ich zmes)
- každý druhý deň 20 - minútový kúpeľ s odvarom 50 g droždia

Zo stravy je nutné vynechať bielu múku, biely cukor a mäso, zaviesť strukoviny, celozrnné obilniny, ovocie, surové zeleninové šaláty a biele jogurty.

Skúsenosť ľudí, ktorí tento recept praktizovali hovorí o tom, že pri depresiách sa do mesiaca dostavilo vynikajúce zlepšenie a stali sa z nich optimistickejší ľudia.

Pšeničné bio otruby majú pre naše zdravie mnohé pozitívne účinky

  • znižujú hladinu cholesterolu
  • priaznivo ovplyvňujú stav srdca a ciev
  • znižujú riziko rakoviny hrubého čreva a prsníkov
  • zmenšujú riziko divertikulózy (črevné výdutiny)
  • vyrovnávajú nedostatok vlákniny pri jedení rafinovanej stravy


Kedy nie je vhodné užívať pšeničné otruby bio

  • Dráždia črevá
    Pšeničné bio otruby obsahujú tvrdý lignín, ktorý môže narušiť sliznicu čriev.
    Užívanie otrúb preto nie je vhodné pri zápale čriev a podráždených črevách.
  • Obsahujú fytáty
    Fytáty sú zásobnou formou fosforu, ktorá sa v rastlinách viaže na vlákninu. Fytáty čiastočne viažu železo, zinok a vápnik a zhoršujú ich vstrebávanie v črevách.
    Ak však celozrnné potraviny varíme, klíčime alebo v nich prebehne kvasný proces, nastane rozklad fytátov a dostupnosť minerálov sa výrazne zlepší.


Celozrnný chlieb je pre naše zdravie zdrojom množstva výživných látok

Denná konzumácia pšeničných bio otrúb je odporúčaná v množstve 30 g = 2 polievkové lyžice denne
Túto dennú dávku sa neodporúča prekračovať.

Najvhodnejšie je užívanie pšeničných bio otrúb v ich prirodzenom stave, ako súčasť pšenice, celozrnných výrobkov, celozrnného chleba a pečiva.

Pravidelne "vyupratujte" svoje črevá ☺

Alergén: Glutén

Krajina pôvodu Poľsko

zdroj bylinkablog.blog.cz

Recenzie

Napísať recenziu

Pšeničné otruby BIO

Pšeničné otruby BIO

Trápi vás únava, bolesti hlavy a nedokážete sa koncentrovať? Tieto príznaky sú častokrát "len" neporiadkom v našom tráviacom trakte.

Kalorické, mastné a sladké jedlá, ktoré často konzumujeme, zanechali na nás svoj zreteľný podpis.

Výborným pomocníkom pri pravidelnom "črevnom upratovaní a čistení" sú bio pšeničné otruby.

V našich črevách totiž pšeničné otruby pôsobia ako zručná a šikovná metla.