Pekanové orechy

Nový produkt

Pri pravidelnej konzumácii pekanových orechov je človek chránený pred tvorbou žlčových kameňov.

Podľa posledných štúdií môžeme konzumáciou pekanových orechov potláčať choroby ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba a ochorenia srdca.

Pekanové orechy obsahujú tiež fytochemikálie a nenasýtené tuky.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 22 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 22 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,44 €.


5,56 €

27,80 € za kilogram

  • 200g
  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Detaily

Pekanové orechy sú podobné vlašským orechom. Sú však dlhšie, jemnejšie a sladšie.

Pekan je veľmi kvalitný orech, ktorý má okrem tuku až 10 % bielkovín.
Obsahuje veľké množstvo provitamínu A, vitamíny skupiny B, draslík, fosfor, vápnik a železo.

Jadro pekanového orecha je jedlé, s bohatou maslovou príchuťou.
Konzumovať sa môže čerstvo vylúpané alebo je možné pekanové orechy pridávať do rôznych pokrmov.

Pecanové orechy sú vynikajúce obzvlášť v rôznych orechových dezertoch, ale aj všeobecne vhodné na oživenie jedálnička.

Pekanové orechy môžeme konzumovať samotné, alebo pridať do musli a iných zmesí, sladkého a slaného pečiva.
Vďaka obsahu tuku z nich môžeme urobiť výbornú orechovú nátierku.

Orechy môžeme uchovávať na chladnom a suchom mieste aj rok.
Vylúpané pekanové orechy skladované pri teplote mínus 15 stupňov vydržia až dva roky.

100g pekanových orechov obsahuje: 13.86g sacharidov, 9.17g bielkovín a 9.6g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 410mg
Fosfor - 277mg
Horčík - 121mg
Mangán - 4.5mg
Vápnik - 70mg
Zinok - 4.53mg
Železo - 2.5mg
   Vitamíny:
Vitamín B1 - 0.66mg
Vitamín B2 - 0.13mg
Vitamín B3 - 1.167mg
Vitamín B5 - 0.863mg
Vitamín B6 - 0.21mg
Vitamín B9 - 22mg
Vitamín C - 1.1mg
Vitamín E - 1.4mg
Vitamín K - 3.5µg

 

Chutný recept - Kokosovo-pekanový krém

Potrebujeme:
1 kondenzované mlieko, 4 žĺtky, 1 1/2 PL vanilkový extrakt, 1 1/2 balenia masla, 3 hrnčeky kokosovej múky, 1 1/2 hrnčeka cukru, 1 1/2 hrnčeka pekanových orechov.

Postup:
Pomocou metličky vymiešame žĺtky, mlieko a vanilku vo veľkej panvici na strednej teplote.

Pridáme maslo a cukor a varíme na strednej teplote okolo 15 minút alebo až nezhustne a nezhnedne (1 minútu bude riedka, ale potom hustejšia).
Neustále miešame.

Odložíme a pridáme kokos a pekanové orechy a dobre premiešame.

Krajina pôvodu USA

Recenzie

Napísať recenziu

Pekanové orechy

Pekanové orechy

Pri pravidelnej konzumácii pekanových orechov je človek chránený pred tvorbou žlčových kameňov.

Podľa posledných štúdií môžeme konzumáciou pekanových orechov potláčať choroby ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba a ochorenia srdca.

Pekanové orechy obsahujú tiež fytochemikálie a nenasýtené tuky.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: