Mandle kalifornské, mandle nelúpané, mandle hnedé jadrá, mandle

Mandle kalifornské (nelúpané, hnedé jadrá)

Nový produkt

Nelúpané mandle majú vysoký obsah horčíka (ten potrebuje aj naša nervová sústava).

Mandle pomáhajú zlepšovať činnosť srdca a pôsobia liečebne na srdcové choroby.

Bielkovina mandlí je vhodná pre pacientov so zhubnými ochoreniami.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 11 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 11 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,22 €.


6,25 €

12,50 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Detaily

Mandle znižujú hladinu cholesterolu a minimalizujú riziko vysokého krvného tlaku, ochorení srdca, krvácania do mozgu.

Mandle sú olejnaté, sladké alebo horké semená z kôstok kožovito suchých kôstkovíc mandle obyčajnej (Prunus amygdalus).
Mandle obsahujú 58,1% tukov, 18,7 % proteínov, 15,2 % vlákniny, 5,7% vody a 2,3 % sacharidov.

Nelúpané mandle sú bohaté na proteíny, horčík, draslík, fosfor a meď.
Nelúpané mandle obsahujú aj vitamín B2, kyselinu nikotínovú a antioxidant vitamín E.
Okrem toho sa v nelúpaných mandliach nachádza veľké množstvo vápnika, dôležitého pri vývoji kostí.

28 g mandlí denne znižuje hladinu cholesterolu v priemere až o štyri percentá!

Mandľový olej je najsilnejším vlasovým aktivátorom.
Jemnou pravidelnou masážou vlasov a vlasovej pokožky docielite krásne a lesklé vlasy, ktoré budú mať zdravý rast, obmedzí sa ich vypadávanie a nebudú sa lámať.

Táto masáž zabráni aj tvorbe lupín.

Mleté mandle by sme mali kúpiť iba vtedy, keď ich veľmi súrne potrebujeme.
Nie sú iba drahšie ako celé, nemožno ich ani dlho držať.

Zatiaľ čo v mletých, a ešte aj nesprávne skladovaných mandliach môžu zahniezdiť plesne obsahujúce jed aflatoxín, ktorý vyvoláva rakovinové ochorenia, na celých mandliach na prvý pohľad zbadáme, či sú čerstvé.

100g mandlí obsahuje: 21.7g sacharidov, 49.42g tuku, 21.22g bielkovín a 12g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 705mg
Fosfor - 484mg
Horčík - 268mg
Mangán - 2.285mg
Sodík - 1mg
Vápnik - 264mg
Zinok - 3.08mg
Železo - 3.72mg
   Vitamíny:
Vitamín B1 - 0.211mg
Vitamín B2 - 1mg
Vitamín B3 - 3.385mg
Vitamín B5 - 0.469mg
Vitamín B6 - 0.143mg
Vitamín B9 - 50mg
Vitamín Bp - 52.1mg
Vitamín E - 26mg

 

Chutný recept - Mandľové sucháre

Potrebujeme:
4 bielky, 5 dkg práškového cukru, balíček nelúpaných mandlí, 10 dkg hladkej múky.

Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme metličkou, nie mixérom, aby sa cukor rozpustil.
Do vzniknutej hmoty primiešajte múku a mandle (nelúpať). Cesto už nešľaháme, len premiešame.

Nalejeme do vymasteného a hrubou múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a pečieme na 150°C do zlatista.
Po upečení aj s nádobou necháme aspoň 12 hodín odpočívať.

Potom z formy vyberieme a keks nakrájame na veľmi tenké plátky ostrým nožom.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte v mierne vyhriatej rúre dosušíme.

Mali by mať mierne zlatú farbu a chrumkať.

Krajina pôvodu Austrália/USA

Recenzie

Napísať recenziu

Mandle kalifornské (nelúpané, hnedé jadrá)

Mandle kalifornské (nelúpané, hnedé jadrá)

Nelúpané mandle majú vysoký obsah horčíka (ten potrebuje aj naša nervová sústava).

Mandle pomáhajú zlepšovať činnosť srdca a pôsobia liečebne na srdcové choroby.

Bielkovina mandlí je vhodná pre pacientov so zhubnými ochoreniami.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: