Pohánka (pražená)

Nový produkt

Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy.

Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke.

Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov.

Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 1 vernostný bod. Za obsah košíku získate celkom 1 vernostný bod , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,02 €.


0,95 €

1,90 € za kilogram

  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Viac informácií

Pohánka obsahuje rutín (vitamín P), ktorý pôsobí blahodárne na cievy, cholín, ktorý pomáha pri odbúravaní nahromadeného tuku v pečeni.

Veľký obsah rutínu je aj v pohánkových šupkách, ktoré sa používajú na prípravu čaju, odvarov, alebo ako náplň do vankúšov. Pohánka

Pražená pohánka neobsahuje lepok, preto je vhodná pre ľudí trpiacich celiakiou a doporučuje sa pri ochoreniach tráviaceho ústrojenstva.

Pohánka sa využíva aj pri liečbe hemoroidov, kŕčových žíl, popraskaných ciev a pod.
Vyznačuje sa liečebnými účinkami, predovšetkým pre obsah rutínu, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány.

Pražená pohánka posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi.

Olejnatosť semien pohánky sa pohybuje v rozmedzí 1,5 – 3,7%, pričom najvyšší obsah tuku sa nachádza v klíčku.
Zo zdravotného hľadiska je dôležitý vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín.

Najväčší podiel pripadá na esenciálnu kyselinu linolovú (37 – 48%), ktorá sa spoločne s kyselinou linolenovou (1,9 – 2,8%) podieľa na znižovaní hladiny krvného cholesterolu a prevencii proti ateroskleróze.

Pohánka a jej produkty obsahujú 3,4 – 5,2 % celkovej vlákniny, pričom asi 20 – 30 % je rozpustnej vlákniny.

Krajina pôvodu Poľsko

zdroj zdravejedlo.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Pohánka (pražená)

Pohánka (pražená)

Pohánka je veľmi hodnotnou súčasťou ľudskej výživy.

Pohánka obsahuje 12-15 % bielkovín. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín v pohánke.

Pohánka obsahuje bioflavonoidy, je dôležitým zdrojom zinku, medi, selénu, mangánu a iných stopových prvkov.

Z vitamínov sú v plodoch pohánky zastúpené predovšetkým vitamíny B1 (tiamín), B2 (riboflavín), niacín, E a C.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, objednali tiež: