Jahody kandizované, jahody celé, jahody kandizované celé

Jahody kandizované (celé)

Nový produkt

Sušené jahody sú ideálnym ovocím pri chudnutí .

Jahody majú najnižší obsah kalórií, obsahujú ich dokonca menej ako melóny.

Viac detailov

Dostupné

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 10 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 10 vernostných bodov , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,20 €.


2,82 €

14,10 € za kilogram

  • 200g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Detaily

Jahody obsahujú okolo 6-9% cukrov (fruktóza a glukóza), čo je málo na to, aby sa ich diabetici či chudnúci ľudia museli báť.

Jahody sú v skutočnosti pre obe skupiny veľmi vhodné ovocie (vlastne ako väčšina ovocia, čo možno znie nezvyčajne popri starých odporúčaniach pre diabetikov), pretože obsahujú fruktózu, ktorá pre využitie v tele nepotrebuje inzulín a tiež chróm, ktorý je pre spraco­­­­­vanie cukru v organizme dôležitý (je aktívnou súčasťou aj niektorých syntetických antidiabetických prípravkoch).

Vysoký ob­sah ovocných kyselín (kyselina citrónová a jablčná) v jahodách má na tráviaci systém dezinfekčné účinky a zlepšuje vstrebávanie železa z rastlinných potravín.

Na tráviaci trakt a srdco­vo-cievny systém priaznivo vplýva pektín (vláknina, ktorá znižuje choleste­rol v krvi) z jahôd, vita­mín C, karotén, flavonoidy a triesloviny.
Aj vitamíny B, fosfor, železo, mangán a meď robia zo sušených jahôd skutočne kvalitné ovo­cie.

Určite vám neunikla farba jahôd – červená.
Je spôsobená prítomnosťou rastlinných pigmentov (polyfenolov), ktoré majú výrazný antioxidačný účinok.

Ten je dokonca taký silný, že sušené jahody patria spolu so sušenými čučoriedkami a sušenými brusnicami k najsilnejším potravinovým antioxidantom vôbec.

Sušené jahody by mali konzumovať najmä tí, ktorí chcú chrániť svoj mozog - jahody majú ochranný účinok na nervové bunky.
Jedna šálka jahôd účinne chráni mozog 6-12 hodín – ešte dlhšie ako najtmavšie čučoriedky.

A viete prečo sú syntetické jahodové arómy v pudingoch, zmrzline, nápojoch len trápnou karikatúrou prírodnej chute?

Aróma jahôd totiž patrí medzi najkomplikovanejšie v prírode vôbec – po­zostáva z vyše 300 známych a množstva neznámych látok.
Kto by to kedy v laboratóriu namiešal?

To však môže byť aj dôvod, prečo sú niektorí ľudia na jahody alergickí.

Buďte preto opatrný najmä pri zavádzaní jahôd do jedálneho lístka dojčencov.
Po prvej konzumácii jahôd ich nepodajte dieťaťu pár dní a pozorujte, či sa neobjavia alergické príznaky.

Ak máte svoje vlastné jahody, zberajte ich ráno, hneď potom ako uschne ranná rosa.
A jedzte LEN zdravé kusy. Avšak nielen plody sú zdravé.

Od mája do augusta môžeme zbierať aj listy – najmä z lesných jahôd.

Pre vysoký obsah trieslovín, éterických olejov, vitamínu C (až 380mg/100g!), alkaloidov, glykozidu fragarínu, flavonoidov kvercetínu a kvercitrínu ich možno využiť pri liečbe hypertenzie, gynekologic­kých ochorení, dne a zápalových ochoreniach kĺbov, obličkových kameňoch, zápa­loch žalúdočnej a črevnej sliznice a podobne.

Vo Francúzsku sa vraj používa "jahodová maska".

Má odstraňovať pehy: zmes jahôd a citrónovej šťavy sa vtiera do pokožky.
Táto maska prečisťuje pleť, pehy blednú a zlepšuje sa celkový stav pokožky.

Ak nepotrebujete jahodovú masku, skúste jahodo­vú kúru: počas niekoľkých dní zjedzte len 1-2 kg jahôd denne rozdelených do niekoľkých dávok!

Taká kúra je lahodná, prečisťuje krv, obličky, črevo a kĺby.
Aj známy botanik Linné si vyliečil svoju dnu jahodovou kúrou.

Sušené jahody:
- pôsobia protizápalovo a antibakteriálne
- sú vhodné pre ľudí po infarkte a pri rôznych srdcovocievnych ochoreniach
- vďaka zastúpeným antokyánom znižujú hladinu cholesterolu v krvi a pôsobia proti vysokému krvnému tlaku
- viažu škodlivé látky v črevách, pomáhajú s plynatosťou a hnačkami
- obsiahnutá vláknina v sušených jahodách pomáha bojovať proti zápche
- pôsobia ako diuretikum, vylučujú kyselinu močovú a zlepšujú symptómy dny a artritídy
- zaháňajú pocity únavy a nervozity
- zvyšujú sexuálnu túžbu
- sú výbornou prevenciou kôrnatenia tepien

Jedna šálka jahôd obsahuje 0.96g bielkovín, 46 kalórií a 2.9g vlákniny.

Minerály:
Draslík - 220mg
Fosfor - 35mg
Horčík - 19mg
Mangán - 0.556mg
Meď - 0.069mg
Selén - 0.6µg
Sodík - 1mg
Vápnik - 23mg
Zinok - 0.2mg
Železo - 0.59mg
   Vitamíny:
Kyselina listová - 35µg
Kyselina pantoténová - 0.18mg
Niacín - 0.556mg
Vitamín A - 17 IU
Vitamín B1 (tiamín) - 0.035mg
Vitamín B2 (riboflavín) - 0.032mg
Vitamín B6 - 0.068mg
Vitamín C - 84.7mg
Vitamín E - 0.42mg
Vitamín K - 3.2µg


Niektorí ľudia reagujú na konzumáciu jahôd alergicky (objavia sa u nich pľuzgiere na ústach a perách).
Postihnutí jedinci by mali skúsiť jesť biologicky pestované jahody.

Pokiaľ alergická reakcia nepominie, môže byť neznášanlivosť vyvolávaná vysokou koncentráciou trieslovín.

Zloženie: jahody, konzervačná látka E220, E129

Krajina pôvodu: Thajsko

Recenzie

Napísať recenziu

Jahody kandizované (celé)

Jahody kandizované (celé)

Sušené jahody sú ideálnym ovocím pri chudnutí .

Jahody majú najnižší obsah kalórií, obsahujú ich dokonca menej ako melóny.

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: