Jačmeň zelený (mladý, prášok)

Nový produkt

Mladý jačmeň pomáha telu, aby sa liečilo samo

Mladý zelený jačmeň je svieži, enzymatický živí nápoj, plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín

Mladý jačmeň (zelený jačmeň) obsahuje v porovnaní s pšenicou 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5x viac železa ale o polovicu menej fosforu - prvku, ktorého je nadbytok vo väčšine požívatín

Viac detailov

Dostupné

Za tento produkt nie sú žiadne vernostné body, pretože už je zlacnený.


6,00 €

-20%

Pred 7,50 €

24,00 € za kg

  • 250g
  • 500g
  • 1 kg

Pridať do obľúbených

Detaily

Zelený jačmeň v prášku mletý zo sušených listov zeleného jačmeňa, 100% prírodný

Jačmeň živil Egypťanov už 5.000 rokov pred kristom.
V starej Číne ho považovali za symbol mužskej potencie a rímski gladiátori sa vraj búrili, keď im ho odopierali.

Ľudia tak poznali obilné trávy ako kvalitný zdroj potravy už odpradávna.
Postupom času sme na mladý jačmeň zabudli, ale v posledných rokoch nastala jeho renesancia.

Ľudia túžiaci po zdravšom stravovaní ho poznajú najmä v podobe svetlozeleného prášku, ktorý vzniká vysušením čerstvo vylisovanej šťavy z mladých lístkov zeleného jačmeňa alebo sú to sušené a mleté mladé lístky zeleného jačmeňa.

Jeho rozmiešaním v studenej alebo vlažnej vode získame jačmennú šťavu plnú enzýmov, vitamínov, minerálov, stopových prvkov a aminokyselín.

Nástup energie je veľmi rýchly a stráviteľnosť nutričných látok je maximálna.
Pije sa nalačno 20 min. pred jedlom, čím sa pripraví organizmus na prijatie ďalšieho pokrmu.

Je ho možné použiť ako náhradu jedného denného jedla, čím dochádza i k zníženiu nadváhy.
Pitie mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) je vhodné aj pri pôste, kedy sa zabráni nutričnému deficitu a urýchlia sa očistné procesy.

Nápojom sa nemožno predávkovať a vďaka forme spracovania je tak jemný, že je vhodný i pre precitlivené deti s Crohnovou chorobou.
Listy jačmeňa neobsahujú lepok (gluten), takže ho môžu aj celiatici.

V oblasti jeho úžitku sú viac ako tridsaťročné skúsenosti.
Na účinky jačmennej šťavy bolo vypracovaných niekoľko desiatok vedeckých prác a štúdií.

Podľa výsledkov výskumu pomáha výťažok z mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) v boji s rôznymi chorobami vrátane artritídy, astmy, kožných problémov, obezity, chudokrvnosti, zápchy, impotencie, problémov krvného obehu, cukrovky, chorôb srdca, rakoviny, vysokej hladiny cholesterolu a problémov s obličkami.
Je to skutočne zázračný zelený nápoj.

Zelený jačmen (mladý jačmeň) naše telo nielen sýti, ale aj čistí, regeneruje a harmonizuje zároveň.

Stará múdrosť hovorí: "Ste tým čo jete!"
Predstavte si odvahu, silu a nadšenie rastlinky, ktorá musí pri klíčení preniknúť tvrdou zemou a dynamicky rastie smerom nahor k slnku.

Vžite sa do rastliny, ktorá musí odolávať veľkým horským výkyvom denných a nočných teplôt.
Práve odvaha, sila a nadšenie sú druhy energie, ktoré na nás podľa senzibilov z rastlín prechádzajú a ktoré dnes tak veľmi potrebujeme.

Zelený jačmeň tiež obsahuje významné množstvo mangánu a zinku.
Mladý jačmeň obnovuje acido-alkalickú rovnováhu
.

Je 2x účinnejší ako špenát - najucelenejšia zásadotvorná strava.
Mladý jačmeň obsahuje vitamíny, ktoré aktivujú enzýmy pomáhajúce pri prevencii ochorení a patologických stavov.

Zelený jačmeň má vysoký obsah betakaroténu, vitamínu C, E a vitamínov radu B: B1, B2, B3, B6, biotínu, kyseliny listovej, kyseliny pantotenovej a cholínu, príbuzného vitamínu B.

Nedostatkom vitamínov trpíme z dôvodu prevahy spracovaných potravín a skutočnosti, že niektoré naše potraviny stratia živiny skôr, ako sa dostanú na stôl.
Obsah vitamínu C v čerstvo nastrúhanej reďkvičke klesne na vzduchu o polovicu už za päť minút.

Množstvo vitamínov B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne pri varení.
Avšak vitamíny a ostatné živiny v mladom jačmeni ostávajú takmer nedotknuté
.

Bez enzýmov nastáva narušenie všetkých životných funkcií - trávenia, dýchania, pohybu atď.
Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3000 enzýmov.

V roku 1979 zaznelo na Generálnom zasadaní japonských farmaceutických spoločností, že extrakt zeleného jačmeňa obsahuje viac ako 20 enzýmov a štúdie odhaľujú ďalšie.

45% hmotnosti mladého jačmeňa tvoria bielkoviny (v bielej múke je to iba 10 %).
Tie majú nízku molekulovú hmotnosť a ľudské telo ich ľahko využíva.

Zelený jačmeň podporuje zdravý rast. "Zelené" bielkoviny liečia vredy a chránia povrchové tkanivá a sliznice.
Rastlinná miazga je bohatá na prírodný zázrak - chlorofyl.

Ten sa v liečiteľstve používa na "osvieženie krvi" a v lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti.
Používa sa na osvieženie dychu a na kloktanie.

V zelenom extrakte sú i superoxid dismutáza (SOD) - likvidátor voľných radikálov;
cytochróm oxidáza
- enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu;
peroxidáza
rozkladajúca peroxid vodíka na kyslík a vodu kvôli ľahkému vylúčeniu z tela;
oxidáza
nutná na spracovanie mastných kyselín;
transhydrogenáza
dôležitá pre srdečné tkanivo atď.

Mladý jačmeň sa vyznačuje silnou antioxidačnou aktivitou.
Väčšina komerčne dostupných enzymatických prípravkov (vrátane tých na systémovú enzymoterapiu) sa získava z krvi, orgánov a tkanív živočíchov.
Mnohí odborníci tieto zdroje spochybňujú a odporúčajú rýdzo "rastlinnú enzymoterapiu".

V mladom jačmeni bol objavený účinný antioxidant 2"-0-glykosylisovitexin (GIV).
Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenému UV žiarením je približne päťstokrát vyššia ako aktivita vitamínu E.

GIV takisto podporil vysokú tlmiacu aktivitu aterosklerózy nameranú v krvnej plazme.
Jeho aktivita niekoľkonásobne prevýšila vitamín C.

Zelený jačmeň nie je liek, a predsa lieči.

Pomoc v širokej škále chorôb ukazuje, že rastlinná miazga podporuje optimálne fungovanie tela a nezameriava sa na určité ochorenia ako lieky.

Je zrejmé, že produkt pôsobiaci proti obezite a ekzémom, rovnako ako proti srdcovým chorobám a rakovine, je buď neuveriteľne zázračný liek, alebo liek vôbec žiadny.

Mladý jačmeň vykoná skutočný zázrak – pomôže telu, aby sa liečilo samo.
Výťažok zo zeleného jačme je účinný pri takých ochoreniach a stavoch ako sú napríklad:

Kožné ťažkosti

Stav pokožky je indikátor telesného zdravia.
Žalúdočné a črevné ťažkosti sú zdrojom kožných ochorení a vyrážok, kalný zrak či opuchnutá tvár signalizujú ťažkosti s pečeňou alebo obličkami.

Krémy a kožné lieky niekedy pomôžu, ale kožu ozdravíme len celkovým zlepšením stavu vnútorných orgánov, predovšetkým žalúdka a čriev.
Dôležitá je strava bohatá na minerály, enzýmy a vitamíny, ktorá omladí bunky vnútorných orgánov a tým aj kože.

Zelený jačmeň omladí pokožku prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány.
Pôsobenie zeleného jačmeňa na omladenie pokožky je klinicky dokázané na pacientoch s kožnými chorobami.

Spomaľuje bunkové starnutie

Zelený jačmeň obsahuje veľké množstvo SOD (enzým superoxid dismutáza).
SOD pomáha omladzovať bunky tým, že ničí kyslíkové radikály vznikajúce v priebehu metabolizmu.

Predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou. Enzýmy v mladom jačmeni (zelenom jačmeni) účinne pôsobia proti ukladaniu pigmentu, melanóze a uhrovitosti.

Chudokrvnosť (anémia)

Približne štvrtina žien trpí chudokrvnosťou, u starších mužov je tento počet ešte vyšší.
V poslednom čase sa chudokrvnosť objavuje už aj u chlapcov v stredoškolskom veku.

Pre správnu krvotvorbu potrebujeme ióny železa, medi, draslíka, kyselinu listovú a bielkoviny.
Príjem živočíšnych bielkovín je dnes príliš vysoký a dokonca i potraviny prirodzene bohaté na vitamíny urobia málo, ak ich tepelne spracujeme.

Vitamíny sa ničia, železo sa mení na ťažko stráviteľný oxid.
Užívanie preparátov s redukovaným železom nestačí. Zelený jačmeň obsahuje železo, ktoré je organicky viazané a tráviaci trakt ho okamžite vstrebe.

Srdcovocievne problémy

Mladý jačmeň účinné tlmí zrážanie krvných doštičiek.
Zrážanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, ateriosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu.

Vo výťažkoch zo zeleného jačmeňa (mladého jačmeňa) sú dokázané antitrombotické a protizrážanlivé účinky, ako aj účinky chrániace cievy.

Cukrovka (diabetes)

Diabetikom prospieva každá zelená strava.
Reguláciou zásaditosti upravuje prechod cukrov cez črevné steny.

Tým sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi. Je to funkcia riadnej stravy.

Prekyslené telá potrebujú prepláchnuť zásaditou stravou, lebo inak vzniká prostredie, ktoré živí choroby.
Choroba je parazit. Žije z nás. Sýti sa nami.

Medicína je iba krízový manažment. Lieky len nasadzujú náhubok chorobe, ktorú si živíme.
Je našou zodpovednosťou jesť zelenú stravu, ktorá vývoj chorôb marí a ktorá, hoci nie je liekom, skutočne lieči. Mladý jačmeň je v USA uznaný ako vhodná potravina pre diabetikov.

Potlačuje rast rakovinových buniek

Zelené nápoje vytvárajú podmienky pre optimálne fungovanie organizmu - bráni vytváraniu "chybných" rakovinových buniek.
Svojim antioxidačným pôsobením chránia bunečné membrány.

Silné poškodenie bunkových stien oxidačným stresom vedie k ohrozeniu genetického materiálu uloženého v jadre bunky.
Ohrozenie genetickej informácie môže viesť k najhoršiemu - rakovine.

Celkové pozitívne pôsobenie zelených nápojov vytvára v organizme podmienky k lepšiemu životu, ktorý nedáva dôvody k zvrhnutiu buniek.
Pitie zelených nápojov je prevenciou vzniku nekontrolovaných procesov na bunkovej úrovni.

Navyše, zelené nápoje posilňujú obranný aparát - imunitu. Tak pomáhajú telu, aby si pomohlo samo.

Civilizačné choroby

Výskum ukazuje, že výťažok zo zeleného jačmeňa pomáha v boji s najrôznejšími chorobami vrátane artritídy, astmy, chudokrvnosti, impotencie, obehových ťažkostí, srdcových chorôb, vysokej hladiny cholesterolu a ľadvinových problémov.

Je to skutočne výnimočný nápoj. Jačmenné výhonky majú 3 kľúčové vlastnosti.
Prvá je prítomnosť jedinečného antioxidantu 2"-O-GIV. Ten disponuje s oveľa silnejšou antioxidačnou aktivitou než vitamín E.

Druhou vlastnosťou je prítomnosť účinných tlmičov zhlukovania krvných doštičiek.
Zhlukovanie krvných doštičiek je kľúčovým krokom k tvorbe trombov, aterosklerózy, srdcovocievnych ochorení a infarktu myokardu.
Výťažok z mladého jačmeňa (zeleného jačmeňa) preukázal antitrombotické, protizrážlivé a cievy chrániace účinky.

Tretia je prítomnosť látok podporujúcich uvoľňovanie rastového hormónu prolaktinu (hrá dôležitú úlohu pre udržanie imunitného systému a rovnováhy v organizme).
Principiálne sa dá povedať, že zelený jačmeň obsahuje ozdravné vlastnosti základných druhov zelenín.

Účinný proti zápche

Dobré jedlo, dobrý spánok a dobré vyprázdňovanie sú tri barometre zdravia. Pokiaľ nie sú v poriadku, príde choroba.

Dlhotrvajúca zápcha vedie k nechutenstvu, bolestiam hlavy, závratom a naruší spánok.
Obeť zápchy podlieha únave a mentálnej nestabilite.

Opakovaná zápcha je i dôsledkom zníženej pohyblivosti hrubého čreva a zníženej svalovej zdatnosti celého tela.
Aktívne zložky zeleného jačmeňa (hlavne draslík) podporia pohyb tráviaceho ústrojenstva a posilnia vyprázdňovacie svaly.

Starší ľudia a jedinci s obmedzenou funkciu žalúdka a čriev majú ťažkosti s vlákninou v zelenine.
Zelený jačmeň vlákninu neobsahuje a preto je pre nich veľkou pomocou.

Pomoc pri nadváhe

Nadváha vedie k vysokému krvnému tlaku, srdcovým ochoreniam a arterioskleróze.
V strednom a vyššom veku smeruje k týmto chorobám takmer vždy.

Naša strava obsahuje olej a tuk, lúpanú ryžu, biely chlieb a biely rafinovaný cukor v množstve, ktoré sa v tele spáli len veľmi ťažko.
Ak spaľovanie nepracuje správne, živiny sa nerozložia a ukladajú sa v podobe tuku.

Spaľovanie prebieha pomocou enzýmov (cytochrómoxidázy).
Ak podporíte enzýmy napomáhajúce metabolizmu tukov, môžete nadváhu redukovať.

Aktívne zložky šťavy zo zeleného jačmeňa sú lepšou alternatívou kontroly hmotnosti ako diéty.
Nadváha je aj problémom hormónov štítnej žľazy. Pokiaľ je tukov veľa, práve tieto hormóny podporujú jeho spracovanie.

Zníženie sekrécie hormónov štítnej žľazy zvýši rast hmotnosti.
Zelený jačmeň neutralizuje kyslosť telesných tekutín. Tým spontánne posiluje funkciu štítnej žľazy.

Mladý jačmeň nie je "špecialista" na obezitu. Nezaručuje okamžité zníženie hmotnosti.
Obmedzte ale tuky, škrob a cukry, začnite s primeranou fyzickou záťažou a chudnúť začnete.

Úľava pri ďalších ťažkostiach

Zelený jačmeň prináša úľavu v rade ďalších chorôb.
Obzvlášť vysoká koncentrácia draslíka prospieva pri obehových a srdcových problémoch i ochorení pečene, keď obvykle predpisované lieky podporujú vylučovanie draslíka v takej miere, že niekedy ohrozujú pacientovo zdravie.

Zelený jačmeň preventívne pôsobí proti ukladaniu cholesterolu na stenách ciev. Vysokým obsahom chlorofylu je nesmierne účinný proti vonkajším i vnútorným zápalom.
Preto je úspešný pri liečbe gastritídy, reumatických, vredových ochoreniach a zápale pankreasu.

Zelený jačmeň nie je len pre chorých, ktorých lieči, ale aj pre zdravých, ktorí si chcú pevné zdravie udržať po celé roky.

Mladý jačmeň a jeho prínos pre aktívnych športovcov

  • je komplexným zdrojom vitamínov, minerálov a stopových prvkov vo vyváženom pomere a v dokonale a ľahko vstrebatelnej forme
  • podporuje pitný režim športovca
  • veľmi účinné antioxidanty chránia svalové a väzivové bunky pred poškodením voľnými kyslíkovými radikálmi, ktoré vznikajú pri každej športovej záťaži
  • obsah aminokyselin je zárukou podpory tvorby svalových tkanív
  • obsahuje enzýmy, ktoré priaznivo ovplyvňujú metabolické pochody, pôsobí proti zápalom, opuchom, podporuje a až o polovicu skracuje rekonvalescenciu po úrazoch a po operáciách
  • zásadité pH odstraňuje prekyslenie organizmu a podporuje odbúravanie kyseliny mliečnej, predlžuje aerobnú svalovú činnosť
  • chlorofyl pôsobí dezodoračne a detoxikačne, potlačuje zápach potu, odstraňuje z organizmu jedovaté látky
  • je zdrojom bohatej a čistej energie ako pre vytrvalostné, tak aj pre nevytrvalostné a silové športy
  • výrazne zvyšuje vlastnú imunitu, bráni vzniku infekčných ochorení
  • neobsahuje žiadne konzervačné látky, či iné zlúčeniny
  • neobsahuje žiadne zakázané či sledované látky z hľadiska prípadnej antidopingovej kontroly
  • je zdrojom vitality, sily, vytrvalosti, dobrej nálady a pevného zdravia

 

Dávkovanie: 1-2 čajové lyžičky prášku vymiešať v 200ml vody
Najlepšie vypiť 20 minút pred jedlom

Je možné tiež dodať do kaší, musli,...

Krajina pôvodu Poľsko

zdroj zelenepotraviny.delnicky.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Jačmeň zelený (mladý, prášok)

Jačmeň zelený (mladý, prášok)

Mladý jačmeň pomáha telu, aby sa liečilo samo

Mladý zelený jačmeň je svieži, enzymatický živí nápoj, plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín

Mladý jačmeň (zelený jačmeň) obsahuje v porovnaní s pšenicou 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5x viac železa ale o polovicu menej fosforu - prvku, ktorého je nadbytok vo väčšine požívatín

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež: